Actualitate Administraţie

USR Constanța solicită constituirea Consiliului Local ca parte civilă în dosarul DNA în care Vergil Chițac este cercetat penal

Scris de 
 pe data 
3 ianuarie, 2024

Consilierii municipali USR Constanța anunță au depus un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Constanța să se constituie, în numele Municipiului Constanța, ca parte civilă în dosarul întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în care primarul Vergil Chițac este cercetat pentru fapte de corupție. Vezi VIDEO aici.

Proiectul va trebui să intre pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu Local și va fi supus votului consilierilor municipali. În acest scop, vom solicita pentru săptămâna viitoare și convocarea unei ședințe extraordinare de consiliu local, ținută în format fizic.“, se transmite într-un comunicat al USR Constanța.

Amintim că, pe data de 4 decembrie, DNA a trimis o adresă prin care înștiințează Consiliul Local că se poate constitui ca parte civilă în dosarul penal în care primarul Chițac este cercetat penal pentru abuz în serviciu în cazul organizării concursului cu bărci de mare viteză de pe lacul Siutghiol din vara anului 2023. Prejudiciul estimat este în valoare de 1.720.000 lei.

Stelian Ion, președinte USR Constanța:
Subliniez faptul că primarul Vergil Chițac, aflat într-un vădit conflict de interese, ca primar cu drept de a iniția proiectul de constituire de parte civilă și cu atribuții legate de distribuirea la timp a documentelor către consilierii locali, pe de o parte, și ca inculpat în dosarul penal, pe de altă parte, a acționat incorect ținând ascunsă adresa care le era destinată consilierilor 25 de zile, timp suficient pentru a nu se mai putea completa ordinea de zi a ultimei ședințe de anul trecut cu un proiect de constituire de parte civilă.

Nu doar că a dat dovadă de o clară intenție de a îngreuna un act de justiție, însă Vergil Chițac s-a exprimat, în mod oficial, în calitate de primar, că nu există niciun prejudiciu, încercând astfel să infuențeze conduita consilierilor locali. Însă nu inculpații, precum Vergil Chițac, stabilesc vinovăția sau existența prejudiciului, ci magistrații, în baza probelor instrumentate la dosar.“

Actualitate