Useriștii constănțeni spun despre Constantinescu că este un om al intereselor, un „acrobat politic“ cu ștate vechi în PSD-ul lui Adrian Năstase și că este inacceptabil ca astfel de personaje să fie promovatre în funcții publice.

Jonglează cu funcții și manevrează situațiile după cum dictează interesul său, al oamenilor apropiați și al celor care il susțin. Un candidat la Primăria Constanța, emisar de la București cu ștate în PSD-ul lui Adrian Nastase, nu are cum să fie delimitat ca funcționar de obiectivele lui politice prin care și-a negociat rolurile în administrație. Lucrurile sunt clare.

Și mai clare sunt atunci când aceste personaje comit greșeli și se sesizează Agenția Națională de Integritate care constată cum o subordonată a lui Horia Constantinescu la ANPC, funcționar public fiind, face campanie și candidează la Consiliul Local Constanța.

Cetățenii acestui oraș au votat covârșitor pentru schimbarea oamenilor din vechile structuri, iar pentru USR-PLUS este inacceptabil ca acestora să li se acorde încredere și să fie promovați în orice demnitate publică.

Suntem într-o alianță la guvernarea locală, mandatați în aceeași măsură de către cetățenii orașului pentru a schimba lucrurile în bine. Acrobații politici nu au ce căuta în administrația locală pentru că modul în care au ajuns la înălțimea unor funcții importante este greșit și ne dorim remedierea acestei situații dăunătoare pentru Constanța și locuitorii săi.“, a transmis USR-PLUS Constanța.

Amintim că la sfârșitul lunii aprilie, consilierul USR-PLUS Constanța, Dumitru Caragheorghe transmitea public un mesaj prin care cerea demisiile lui Horia Constantinescu și Cristinel Dragomir din Primăria Constanța, argumentând că cei doi nu sunt altceva decât traseiști politici reșapați.

Să fie clar: la USR Constanța nu girăm în funcții publice personaje ale trecutului PSD-ist, condamnăm traseismul politic, nu acceptăm reșapați și nu ne facem că nu vedem susținerea de care au beneficiat diverși membri în funcții publice fie din partea PSD, fie din partea PNL. USR și PNL sunt într-un parteneriat la guvernare locală și națională și acest lucru trebuie să ne facă să lucrăm împreună, să ne rețină de la afirmații gratuite și la transferul unor probleme interne în curtea partenerului.

Da. Sunt insitituții publice de interes național, în care anumite persoane nu trebuie să se mai regăsească și să fiți convinși că nu au suport în USR. În același sens, ne-am delimitat și am solicitat încă din luna noiemebrie a anului trecut ca domnii Horia Constantinescu și Cristinel Dragomir, cu ștate vechi în PSD sau în protipendada puterii locale din ultimii ani, să nu se regăsească în aparatul administrativ al Primăriei. În ceea ce îl privește pe domnul liberal Cupșa (CERONAV), nu are decât să-și caute susținerea în USL. Dumnealui nu are girul USR! Niciodată. Atât USR cât și PNL au luciditatea de a găsi soluții la aceste situații fără a fi nevoie de etichetările complet neavenite și false lansate în spațiul public de domnul Septimiu Bourceanu!”, a declarat Caragheorghe.

(Visited 204 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.