Actualitate Externe

VIDEO. Atacul cu rachete rusești în centrul Kievului, surprins în direct. Cel puțin 8 morți și 24 de răniți

Rachetele rusești au lovit centrul Kievului luni dimineață la o oră de vârf, fiind una dintre cele mai intense lovituri asupra capitalei de când Rusia a abandonat încercarea de a o captura în primele săptămâni ale războiului.

Scris de 
 pe data 
10 octombrie, 2022

Atacul cu rachete din centrul Kievului vine după ce președintele Vladimir Putin a declarat că explozia de la podul Kerci a fost un ”atac terorist”, potrivit Reuters. Potrivit consilierului ministrului ucrainean de interne, Rostyslav Smirnov, cel puțin 8 persoane au murit și 24 au fost rănite, informează Ukrinform.

Rusia ar fi folosit în atacul de luni dimineață rachete de croazieră Kh-101, Kh-555 lansate de bombardiere strategice din regiunea Caspică și, de asemenea, rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră, rachete Iskander, rachete sol-aer S-300 și rachete Tornado, potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene

Din 83 de rachete trase, 45 au fost interceptate de apărarea antiaeriană ucraineană, transmite Hotnews.ro

O înregistrare video apărută luni pe rețelele de socializare a surprins momentul exact când o rachetă lansată de forțele armate rusești a lovit o clădire din centrul capitalei ucrainene Kiev.

Actualitate