Actualitate Externe

VIDEO CNN. Soldații ruși împușcă de la spate doi civili, în timpul unui jaf la o reprezentanță auto

Doi civili neînarmați sunt împușcați de la spate de soldații ruși, în timpul unui jaf la o reprezentanță auto din jurul Kievului, arată imaginile video publicate de CNN. Televiziunea a obținut imagini video de supraveghere a ceea ce este acum investigat ca o crimă de război de către procurorii ucraineni.

Scris de 
 pe data 
12 mai, 2022

Ambii civili au murit în urma atacului armat inițiat de soldații ruși, care au încălcat, din nou, regulile de război care interzic luarea în vizor a civililor. CNN a identificat victimele, una dintre ele fiind proprietarul reprezentanței de vehicule care a fost jefuită. Cealaltă victimă a fost Leonid Oleksiyovych Plyats, un bunic în vârstă de 68 de ani care lucra ca paznic acolo.

Înregistrarea video publicată este compilată de mai multe camere din jurul proprietății și, deși nu are sunet, imaginile sunt clare.

ATENȚIE, IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

În imagini se poate observa cum cinci soldați ruși sosesc și încearcă să pătrundă în reprezentanța auto, trăgând în încuietori și spărgând geamuri. În timp ce proprietarul se apropie cu mâinile ridicate, aceștia îl opresc și par să-l percheziționeze pentru a căuta arme. Apoi sosește paznicul Plyats și este și el percheziționat. Se pare că se poartă o conversație înainte ca soldații să se îndepărteze, iar cei doi civili încep să se întoarcă la postul lor de pază.

Apoi, cel puțin doi dintre soldați vin în spatele bărbaților și deschid focul. Ambii civili cad la pământ.

CNN a solicitat un punct de vedere din partea Ministerului rus al Apărării, dar nu a primit niciun răspuns.

Un procuror ucrainean de rang înalt spune că incidentul este investigat ca o crimă de război după ce a vizionat înregistrarea video obținută de CNN.

Actualitate