Actualitate

VIDEO / Imaginile rușinii. Nave militare românești în misiune arată de parcă au luat foc

O înregistrare video realizată în timpul unei misiuni militare românești pe mare dezvăluie cât de rudimentare sunt dotările pe care le au la îndemână militarii noștri.

Scris de 
 pe data 
8 aprilie, 2019

Bătrânele corvete într-un marș pe mare arată mai degrabă ca o uriașă dâră de fum negru, ce poate fi văzută cu mult după ce navele s-au pierdut în orizont. Inamicii nu mai au nevoie nici de radar pentru a localiza navele românești, marinarii glumind că atunci când corvetele ies din port din Mangalia fumul se vede până la Odessa.

Este bine știut faptul că navele sunt depășite inclusiv ca uzură, nu mai spunem de tehnică și dotări, iar consumul acestora de combustibil este atât de mare încât MApN programează cu mare grijă fiecare mișcare a lor.

Valentin Stan, reporter la Digi24, a publicat pe pagina sa de facebook un filmuleț realizat cel mai probabil de unul dintre marinarii români de pe una dintre fregatele care au participat la misiune alături de corvete.

„Sunt imagini pe care ar trebui să le vadă orice șef din Ministerul Apărării cu putere de decizie în ceea ce privește înzestrarea Armatei. Sunt două dintre corvetele pe care Forțele Navale le au acum în dotare. Prima impresie a fost că au luat foc. De fapt, așa scot ele fum. La navele altor țări nu am văzut ceva nici măcar asemănător. Pentru noi corvete mai au de așteptat militarii. Licitația e suspendată. Motive s-au găsit, însă nu suficient de clare. Până atunci, militarii își fac treaba ca la carte pe nave mai bătrâne decât ei”, a scris Valentin Stan pe pagina sa de facebook.

Actualitate