Constanța Sănătate

VIDEO. Îmbulzeală mare la intrarea în Ambulatoriul Spitalului Judeţean Constanţa. „Lăsaţi-ne să intrăm! Avem programări!“

Ca şi când pandemia sau pericolul infectării cu noul coronavirus nu ar exista, zeci de persoane s-au înghesuit în dimineaţa zilei de marţi, 5 mai, pentru consultaţii la diverse cabinete medicale din Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Scris de 
 pe data 
5 mai, 2020

Coada din faţa Ambulatoriului de Specialitate s-a format încă de la ora 8.00, deşi, începând cu data de 18 martie, programul Policlinicii este 9.00 – 16.00. Pe măsură ce timpul trecea supărarea oamenilor era tot mai mare.

Deşi printre ei se aflau şi câţiva tineri sau persoane cu copii în braţe, cei mai mulţi dintre cei prezenţi la uşa policlinicii erau pensionari. La intrare au aflat că nu li se permite accesul decât în număr de câte doi.

Ignorând că ne aflăm în vreme de pandemie, indicaţiile disperate ale agentului de pază sau faptul că la intrare au fost lipite mesaje prin care li se cere să respecte distanţa de siguranţă, oamenii se îmbulzeau de fiecare dată când uşa era deschisă. „Lăsaţi-ne să intrăm! Avem programări!“, strigau cei mai mulţi dintre ei.

„Le-am tot spus că intră doar două persoane, pe rând, indiferent de cabinetul la care au programare, însă nu vor să înţeleagă şi se înghesuie! Eu ce pot să le fac?“, ne-a declarat, vizibil depăşit de situaţie, singurul agent de pază desemnat să gestioneze întreaga situaţie la orele dimineţii.

Speriaţi de îmbulzeala descoperită, unii dintre cei abia sosiţi au preferat să se distanţeze şi să rămână pe treptele din faţa unităţii, însă nu a durat mult până când, revoltaţi, au ameninţat că vor apela la ajutorul Poliţiei. La auzul acestor cuvinte, spiritele s-au mai calmat, însă distanţarea tot nu a fost respectată.

La sugestia unei persoane, a fost prioritizat accesul pentru cei care însoţeau copii, fapt ce i-a revoltat pe unii dintre pensionari.

„Şi pe noi ne lăsaţi să murim!“, a strigat, la un moment dat, un bărbat în vârstă, care tocmai ce se înghesuise ca să ajungă printre primii la uşă.

„Da, mă, că tu reprezinţi viitorul, nu copiii ăştia. Să-ţi fie ruşie!“, i-a replicat o altă persoană aflată la coadă.

 

În cele din urmă, agentul de pază a primit ajutorul unui coleg, iar oamenii au fost direcţionaţi să se alinieze şi să aştepte civilizat. S-au conformat cu greu, însă după 30 de minute de agitaţie s-a reuşit formarea unui rând.

Rugăm insistent pacienții programați să vină la consultație cu maxim 15 minute înainte de ora programării și NU mai devreme, să păstreze cel puțin un metru distanță față de persoanele din jur și să utilizeze dezinfectantul pus la dispoziție în dispensere.

În același timp facem apel la pacienți ca în cazul în care se pot deplasa singuri, să vină la consultație fără însoțitori iar în cazul persoanelor cu dizabilități, este permis accesul unui singur însoțitor., au transmis reprezenzanţii unităţii medicale.

 

Actualitate