Actualitate Eveniment

VIDEO. Marian Godină, despre scandalul de la Costinești: cocalarii infecți în căutare de scandal

Scris de 
 pe data 
16 august, 2023

De Ziua Marinei, pe 15 august, mai mulți bărbați din stațiunea Costinești s-au luat la bătaie cu jandarmii și polițiștii veniți la fața locului să aplaneze un scandal. Cineva a filmat momentul, iar imaginile au ajuns virale pe internet.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii din Costinești au fost sesizați în jurul orei 14.15, de doi bărbați, de 19 ani, respectiv 23 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost agresați fizic, de mai multe persoane necunoscute.

SCROLL MAI JOS PENTRU VIDEO

„Către zona indicată s-au deplasat două patrule mixte, formate din polițiști și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, care au identificat persoanele bănuite, respectiv 6 bărbați.

Aceștia au avut un comportament recalcitrant și agresiv fizic față de polițiști și jandarmi, cărora le-au adresat și acte de amenințare, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea acestora, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliției stațiunii Costinești.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.“

Polițistul Marian Godină a postat pe pagina sa de Facebook o filmare din timpul scandalului, declarând că evită litoralul românesc din cauza cocalarilor infecți în căutare de scandal.

„A se observa că jandarmul avea deja tricoul rupt, semn că se mai dăduseră ceva lupte și înainte. Ușor de judecat gestul jandarmului privind imaginile de acasă din fotoliu, mult mai greu de pus în locul lui. Ce pot spune e că unul dintre motivele pentru care evit litoralul românesc sunt cocalarii infecți în căutare de scandal. Contextul îl găsiți în primul comentariu.“, a scris Godină.

Ce au declarat jandarmii

„În timpul intervenției în stațiunea Costinești, jandarmii s-au confruntat cu situații tensionate, în care au fost expuși la comportamente agresive și injurii repetate din partea persoanelor implicate în conflict.

Menționăm faptul că Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța va examina atent imaginile pentru a evalua modul în care s-a acționat și va lua măsuri de verificare a tuturor aspectelor legate de modul de intervenție.

În situația în care vor fi constatate abateri de la normele legale, acestea vor fi supuse sancțiunilor prevăzute de regulamentele militare.“

Actualitate