Martorii spun că bărbatul s-ar fi certat cu paznicul magazinului și a încercat să intre în incintă fără să îi fie luată temperatura.

Situația a escaladat după ce bărabatul și alte două persoane au refuzat legitimarea. Bărabul a devenit recalcitrant și agresiv, iar polițiștii au fost nevoiți să intervină pentru a-l încătușa și conduce la secție.

La fața locului au intervenit polițiștii din cadrul a trei echipaje, iar bărbatul în vârstă a fost trântit la pământ și imobilizat. (scroll mai jos pentru VIDEO)

De asemenea, și o femeie, ce pare a fi soția bărbatului, este băgată într-una dintre mașinile de poliție.

“La data de 19 mai a.c., prin apel 112 a fost sesizat un scandal în derulare, într-un centru comercial din sectorul 5. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 24 Poliție, care au identificat trei persoane, doi bărbați și o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea.

La momentul în care polițiștii le-au solicitat să se legitimeze, persoanele au refuzat, au devenit recalcitrante și au manifestat un comportament agresiv, fapt pentru care au fost imobilizate și conduse la sediul subunității de poliție.

Persoanele au fost sancționate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal și împiedicarea intervenției polițiștilor în îndeplinirea obligațiilor de serviciu”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Termoscanarea este o măsură preventivă obligatorie și a fost impusă prin OUG nr. 68/2020, prin care a fost introdusă starea de alertă.

Măsurarea temperaturii (termoscanarea) la intrarea în supermarket sau la sediile firmelor cu peste 50 de angajați este obligatorie, iar cei care nu fac acest lucru riscă o amendă.

Oamenii care au o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius nu vor fi primiți în incinte.

Totuși, pentru că sunt mai mulți factori care pot influența temperatura corporală, dacă o persoană are o temperatură mai mare de 37,3 grade, îi vor fi date câteva minute de răgaz, apoi i se va lua din nou temperatura. Dacă și a doua oară valoarea este peste normal, respectiva persoană va fi sfătuită să consulte un medic și nu va fi lăsată să intre în clădire.

 

(Visited 12.528 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.