Liturghia oficiată de ÎPS Teodosie Petrescu a fost ţinută la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Gheorghițeni, comuna Dorna-Arini.

Suceava este unul dintre judeţele cel mai greu lovite de pandemia de coronavirus, situaţia fiind din ce în ce mai gravă. Până în prezent, Suceava este pe primul loc la totalul de îmbolnăviri înregistrate în România, cu 4.116 cazuri.

Miercuri, 8 iulie, când Teodosie aduna lumea în biserică, în judeţ erau raportate 18 cazuri noi de infectări cu COVID-19, din 167 de teste efectuate. De asemenea, Suceava se afla şi pe lista noilor decese cauzate de coronavirus.

Cu toate acestea, se pare că nimic nu îl poate împiedica pe arhiepiscopul Tomisului să facă „lucrarea Domnului“ după bunul plac, ignorând din nou orice măsură şi recomandare pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Pe imaginile publicate chiar de Arhiepiscopia Tomisului se poate vedea cum peste 50 de enoriaşi şi preoţi se îngrămădesc în spaţiul închis şi restrâns al bisericii, fără a păstra distanţarea socială şi fără a purta măşti.

Întreagul eveniment ţine mai bine de trei ore, timp în care oamenii au stat înghesuiţi pentru a asista la slujbă şi pentru a pupa icoane.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pe lista cu cele mai periculoase activităţi, cu risc ridicat de răspândire al virusului COVID-19 se află spaţiile închise.

„În roşu, avem teatrele – în spaţiu închis, lăcaşele de cult, transportul public în comun, transportul cu avioanele, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Toate sunt considerate cele mai periculoase.

La nivel portocaliu avem sălile de fitness, frizeria, stomatologia, lucrul în birou – dacă este cu mai multe persoane, restaurantele în spaţiu închis”, a transmis, miercuri, 8 iulie, secretarul de stat Raed Arafat.

 

Ierarhul de la Constanţa nu este la prima sfidare a regulilor impuse de pademia cauzată de coronavirus. El a stârnit valuri de indignare după ce, chiar în a doua zi după instaurarea stării de alertă, a împărtăşit mai mulţi copii pe treptele din faţa catedralei Sf. Petru şi Pavel din Constanţa, folosind acelaşi potir şi aceeaşi linguriţă. VEZI VIDEO AICI

 

De asemenea, în luna mai, profitând de perioada de relaxare aplicată în cadrul stării de alertă, arhiepiscopul Tomisului a dat directive ca slujba de Înviere să fie reorganizată, invitând credincioșii să participe la toate bisericile și mănăstirile din județul Constanța, la ceea ce avea să fie denumit Paştele 2.0.

 

(Visited 4.041 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.