După ce i-a trimis primarului Vergil Chițac o scrisoare deschisă, cerându-i să împiedice demolarea unei biserici din municipiu ce a fost construită fără autorizație și în legătură cu care instanța a decis că trebuie demolată, arhiepiscopul Tomisului a ținut vineri, 10 iunie, o slujbă la lăcașul de cult unde a declarat că edilul și city managerul, Felicia Ovanesian, sunt „cuprinși de Satana“.

„Doamna city manager, care a declarat dușmănie bisericii, a zis „pentru biserică, nimic“. Dar biserica este Cenușăreasa? Biserica este casa lui Dumnezeu și casa sufletelor noastre. Cine n-are credință, să nu mai stea în fruntea primăriei, să se ducă, să se ascundă, să-și manifeste necredința, răutatea… Mi-e milă și de ea (n.r. – Felicia Ovanesian), Dumnezeu s-o întoarcă! (…) Să nu dăm vina pe unul și pe altul.

Vinovatul cel mai mare este Satana, că i-a cuprins pe aceștia și îi stăpânește și au acceptat să le pună căpăstru, ca unui mânz și să îi ducă Satana unde vrea el. De aceea sunt așa, de aceea îi compătimim. Să biruim pe Satana, să fugă Satana de la noi, de la toți, și de la domnul primar și de la doamna city manager și de la toți consilierii care au hotărât anapoda“, a declarat Teodosie în fața mulțimii adunate în fața construcției de la Macul Roșu.

Teodosie a mai dat asigurări că biserica nu va fi demolată, spunând că mai bine moare el.

Această Biserică NU SE VA DEMOLA, mai bine mor eu decât ã e demoleze un lăcaș sfânt. Eu am mai vorbit cu domnul primar Vergil Chițac legat de această situație și părea că înțelege și îmi dă dreptate, dar cum vorbea cu doamna city manager, Felicia Ovanesian își schimba părerea, sau poate doar mă mințea pe mine că este de acord cu noi”, a spus ierarhul.

10 ani de la construirea ilegală a bisericii de la Macul Roșu

Amintim că, în luna februarie, primarul Vergil Chiţac a transmis o adresă către Arhiepiscopului Tomisului prin care îi spunea că nepunerea în aplicare a acestei decizii și tergiversarea intrării în legalitate pot duce „la degradarea imaginii Bisericii ca instituție și tensionarea relațiilor dintre comunitatea religioasă și restul cetățenilor acestui oraș”.

„Au trecut 10 ani de la construirea ilegală şi fără autorizaţie, pe spaţiul public, pe trotuar, în zona Macul Roşu, a unui imobil în care funcţionează improvizat un lăcaş de cult, biserica ‘Izvorul Tămăduirii’, numită de către constănţeni ‘biserica de pe trotuar’.

Instanţa de judecată a decis definitiv ‘desfiinţarea, de către Arhiepiscopia Tomisului, a lucrărilor de construcţie realizate fără autorizaţie de construire la imobilul situat în Constanţa, Bulevardul Tomis nr. 322, zona Macul Roşu, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri’. După cum vă este cunoscut, sentinţa a fost pronunţată la 13 decembrie 2021, care este ‘data rămânerii definitive a hotărârii’, iar termenul de 90 de zile expiră astfel la 14 martie 2022”, i-a transmis primarul Chiţac arhiepiscopului Tomisului.

(Visited 473 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.