Actualitate Politică

Votarea moțiunii USR-PLUS, amânată după decizia CCR. Astăzi doar se citește în plen

Moțiunea de cenzură inițiată de USR-PLUS și AUR urmează să fie citită joi la ora 16.00, în ședința plenului reunit al Parlamentului așa cum au convocat inițial președinții celor două Camere Anca Dragu și respectiv, Ludovic Orban.

Scris de 
 pe data 
9 septembrie, 2021

Birourile permanente reunite nu au stabilit și data la care va fi votată moțiunea de cenzură dar au acceptat propunerea UDMR ca după ce Curtea Constituțională se pronunță pe sesizarea făcută de Guvern să se ia o decizie clară.

PNL, UDMR și Minoritățiile au votat amânarea dezbaterii și votului la moțiunea de cenzură USR-PLUS-AUR până în momentul în care se va pronunța Curtea Constituțională pe conflictul constituțional invocat de Guvern, mai exact după 15 septembrie.

Potrivit surselor HotNews.ro, UDMR au propus ca dezbaterea și votul să fie programate după ce Curtea Constituțională se va pronunța pe sesizarea făcută de PNL, mai exact după ziua de 15 septembrie.

De partea cealaltă, USR-PLUS a cerut ca dezbaterea și votul să aibă loc săptămâna viitoare.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a refuzat să voteze propunerea făcută de UDMR.

„Votul este o încălcare a deciziilor CRR și a statului de drept. Mai mult decât atât, există o altă decizie a CCR care spune că nu se poate prelungi dezbaterea la nesfârșit. În decizia CCR se invocă celeritatea în ceea ce privește dezbaterea și votarea unei moțiuni de cenzură. Deciziile CCR trebuie respectate. Noi nu ne putem permite, ca parlamentari, să avem poziții, chiar dacă interesul politic ne dictează altceva. Nu pot să votez niciodată o decizie neconstituțională, care pune pe stop democrația din România. Ca atare, sunt prezent și nu votez!”, a spus Ludovic Orban.

Actualitate