Constanța

120,3 milioane lei din bugetul Constanței vor merge la subvenția căldurii din această iarnă

Primarul Vergil Chițac nu renunță la dublarea prețului la gigacalorie, însă va supune aprobării Consiliului Local creșterea substanțială a subvenției de la bugetul local astfel încât populația să plătească în această iarnă aceleași tarife la apă caldă și căldură.

Scris de 
 pe data 
12 octombrie, 2021

Primarul Vergil Chițac a convocat pentru miercuri, 13 octombrie, o ședință extraordinară a Consiliului Local pentru a tranșa situația termoficării municipiului Constanța.

Edilul va propune din nou consilierilor locali scumpirea tarifului la gigacalorie de la 598 lei la 1.034 de lei, deși în ședința precedentă acest proiect a picat la vot.

Ca element de noutate, Chițac a renunțat să mai scumpească tariful plătit de populație pentru apă caldă și căldură, propunând ca prețul să rămână de 250 lei/gigacalorie, diferența de până la 1.034 lei urmând să fie subvenționată de la bugetul local.

Potrivit estimărilor realizate de RADET Constanța, Primăria Constanața ar urma să plătească din bugetul local suma de 121 milioane lei doar pentru a subvenționa prețul apei calde și căldurii pentru această iarnă.

Actualitate