Constanța

150.000 de PET-uri cu aghiasmă vor fi împărţite la slujba de Bobotează de la Constanţa

Zeci de voluntari participă în aceste zile la etichetarea a 150.000 de sticle PET ce vor fi umplute cu aghiasmă şi vor fi împărţite credincioşilor după slujba de Bobotează de vineri, 6 ianuarie de la Constanţa.

Scris de 
 pe data 
3 ianuarie, 2023

Şi în acest an, credincioşii sunt aşteptaţi în număr mare la procesiunea tradiţională de Bobotează, ce va avea loc vineri în Portul Tomis. Joi, 5 ianuarie, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie va sfinți peste 100.000 de litri de apă din pridvorul Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța.

Vineri, 6 ianuarie, începând cu ora 8.00, va fi oficiată Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, urmată, la ora 11.25, de procesiune, de la Catedrală până în Portul Tomis, unde, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Teodosie va oficia slujba de Sfințire Mare a apei.

La sfârșitul slujbei, ierarhul va arunca trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului și, conform tradiției, cei mai curajoși vor înota să le aducă înapoi la mal.

Bobotează cu peripeţii

După slujba din 2022, în mediul online au devenit virale imaginile în care IPS Teodosie călătorește într-o caleașcă aproape goală, în brațele unui alt preot.

În 2021, Teodosie s-a împiedicat de treptele din fața Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. Teodosie a fost prins în ultmul moment de o persoană care se afla lângă el.

De asemenea, la slujba din 2019, Arhiepiscopul Tomisului era să cadă de pe o cisternă cu apă, pe care se urcase să o sfințească. CLICK AICI PENTRU VIDEO

Actualitate