Constanța

2 ani de la accidentul aviatic în care 8 militari au murit. Prefectul și viceprimarul Constanței au făcut ședință foto cu coliva în cimitir

Scris de 
 pe data 
2 martie, 2024

Astăzi s-au împlinit 2 ani de la tragedia aviatică din județul Constanța în urma căreia 8 militari și-au pierdut viața.

În seara zilei de 2 martie 2022, un avion MiG21 LanceR decola de la baza aeriană Kogălniceanu pentru efectuarea unei misiuni de poliție aeriană. La câteva minute, pierdea legătura cu turnul de control și se prăbușea lângă Cogealac. Imediat, un elicopter Puma decola tot de la Kogălniceanu cu 7 militari la bord în misiune de salvare a pilotului de avion.

După 10 minute, elicopterul se prăbușea și el. 8 persoane au murit în acea noaptea, în 2 accidente aviatice la câțiva kilometri unul de altul, dar fără vreo legătură între cele două tragedii. Nici până astăzi nu există o concluzie a anchetei.

Ceremonia de comemorare a celor 8 militari eroi a avut loc astăzi în Cimitirul Central din Constanța. Vedetele evenimentului au fost însă prefectul Constanței, Silviu Coșa și viceprimarul Ionuț Rusu, ambii PNL, care au făcut poze cu coliva în timpul slujbei și le-au postat pe Facebook. Din 4 poze postate de prefectul Coșa de la eveniment, 3 au fost cu el, un moment jenant și de prost gust.

Actualitate