Actualitate Administraţie Constanța

238 de constănțeni vor să dea Primăria în judecată pentru dezastrul din zona centrală. „Toate actele Comisiei de Circulație sunt nelegale“

Scris de 
 pe data 
20 octombrie, 2023

Câteva sute de constănțeni, persoane fizice și juridice, au semnat și au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța, în care reclamă modul defectuos și ilegal în care este implementat planul de mobilitate din zona centrală a orașului și solicită revocarea mai multor dispoziții date de primarul Vergil Chițac. Reclamația vizează lucrările de pe străzile Ștefan cel Mare, Cuza Vodă și bulevardul Ferdinand.

Semnatarii sunt nemulțumiți de faptul că eliminarea locurilor de parcare și transformarea străzii Cuza Vodă într-o arteră de trafic intens va determina creșterea poluării în zonă, iar clădirile, mai ales cele vechi, vor fi grav afectate.

Oamenii sunt reprezentați de avocatul Mirela Doicescu, care susține că toate măsurile implementate, dar mai ales cele ce vor intra în vigoare după finalizarea lucrărilor vor genera o serie de probleme foarte grave pentru locuitorii din zonă și nu numai.

Introducerea sensurilor unice pe bulevardul Ferdinand și strada Cuza Vodă va crea un adevărat haos și vor fi afectate clădirile“, a spus Mirela Doicescu, citată de Ordinea.ro

Traficul propus pentru strada Cuza Vodă (care va prelua traficul de autovehicule care circulă în acest moment pe bd. Ferdinand) ne va afecta locuințele și sediile prin vibrațiile produse de trafic. Amintim faptul că pe strada Cuza Vodă multe clădiri sunt vechi, iar reparațiile care se pot face acestora sunt costisitoare, prin obligativitatea respectării arhitecturii existente“, a mai precizat Doicescu pentru sursa citată.

Desființarea parcărilor de pe strada Cuza, în coroborare cu desființarea parcărilor și de pe celelalte artere din proiect va determina aglomerarea străduțelor limitrofe, cu imposibilitatea parcărilor autovehiculelor personale. Menționăm faptul că înțelegem faptul că Primăria dorește încurajarea transportului public, dar chiar dacă toți am circula cu transportul public, nevoia de a parca autovehiculul personal în proximitatea domiciliului pe durata în care folosim transportul public rămâne o nevoie reală.

Primăria nu a inițiat nici un fel de măsură care să atenueze efectele negative ale desființării atâtor locuri de parcare din perimetrul proiectului ”Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanța”.

Click AICI pentru a citi plângerea integrală, depusă la Primărie.

Actualitate