Actualitate

29 de copii și 16 adulți au rămas blocați în Roata Panoramică din Târgul de Crăciun de la Constanța

foto: digi24.ro
Scris de 
 pe data 
1 decembrie, 2023

Târgul de Crăciun de la Constanța a debutat cu… senzații tari. 45 de persoane, dintre care 29 de copii, au rămas blocate minute în șir la zeci de metri înălțime în Roata Panoramică amenajată în cadrul Târgului de Crăciun din Parcul Oleg Danovski.

Părinții speriați au sunat panicați la 112 cerând ajutorul autorităților, la fața locului fiind trimise mai multe autospeciale de intervenție dar și pentru acordarea de asistență medicală.

Pompierii au intervenit și au evacuat 16 adulți și 29 de copii, fără ca cineva să fi fost rănit.

“În această seară, prin apel unic la 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa a fost solicitat să intervină la Târgul de Crăciun, acolo unde roata panoramică a rămas blocată cu persoane în ea. La faţa locului au fost alocate mai multe resurse, trei echipaje de prim ajutor, o autoscară, o autoplatformă şi o autospecială de stingere. Încet, încet roata a fost repusă în funcţiune, iar persoanele au fost extrase din cabine, în siguranţă, de către colegii mei. Au fost evacuate în total 16 adulţi şi 29 de copii, care, din fericire, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, potrivit news.ro.

Actualitate