Constanța

A început perioada de depunere a proiectelor pentru bugetarea participativă de la Constanța

Până pe 16 octombrie 2022, orice persoană cu domiciliul în Constanța, care a împlinit vârsta de cel puțin 18 ani, se poate înscrie și poate depune un proiect pentru programul de bugetare participativă.

Scris de 
 pe data 
19 septembrie, 2022

Proiectele din programul de bugetare participativă al Constanței pot fi depuse online pe platforma tudecizi.primaria-constanta.ro sau în format tipărit la registratura Primăriei până la data de 16 octombrie.

Pentru a fi eligibile, propunerile trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii: mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, amenajare spații verzi și locuri de joacă, amenajare spații publice, cultură, protecția mediului/protecția animalelor, digitalizare, sport, social, educație și sănătate.

Suma totală alocată de la bugetul local este de 5 milioane de lei/an, iar un proiect propus trebuie să se încadreze în suma de 500.000 lei, inclusiv TVA.

Pentru mai multe informații și detalii, accesați tudecizi.primaria-constanta.ro

Proiectul a fost inițiat de viceprimarul Florin Cocargeanu (USR), care susține că bugetarea participativă reprezintă unul dintre cele mai transparente instrumente de participarea reală a cetățenilor la guvernarea orașului.

„Fiecare constănțean poate decide în mod direct cum se va cheltui un procent, clar definit în acest sens, din bugetul de dezvoltare. Acest concept este adoptat cu succes în peste 1.000 de orașe din lume, printre care Paris, Londra Berlin, în ultima perioadă fiind implementat și în România, în orașe precum Cluj-Napoca, Oradea, București și, cel mai recent, Timișoara“, a transmis Cocargeanu.

Actualitate