Constanța

Acuzații grave: Cum ar fi încercat Chițac și Teo Hira să trucheze o licitație de 3 milioane lei

Primarul Vergil Chițac și bunul său prieten Teo Hira sunt acuzați de un fost coleg de partid că au încercat să „aranjeze” o licitație de 3 milioane lei.

Scris de 
 pe data 
17 octombrie, 2022

Deputatul constănțean Bogdan Bola acuză tandemul Vergil ChițacTeo Hira că a încercat să trucheze o licitație de aproape 3 milioane și să ofere contractul cu dedicație unei anumite firme.

Afirmațiile parlamentarului, nu până demult coleg de partid cu primarul Vergil Chițac, sunt susținute de decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, care a anulat rezultatul licitației respective pe motiv că procedura a fost fraudată.

„Peste 2,9 milioane de lei a vrut să dea mâna dreaptă a lui Chițac unei firme private de pază pentru contractul „Pază și monitorizare obiective din dotarea SC Confort Urban SRL”. Doar că, CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) a constatat că Teo Hira & Co au încălcat procedurile de atribuire ale acestui contract și au obligat Confort Urban să reia licitația.

Prin pixul lui Teo Hira se vor scurge milioane și milioane de lei de la bugetul local către firme private ce vor primi contracte prin proceduri care, vedem acum, sunt ilegale. În cazul de mai sus, o companie concurentă a contestat rezultatul atribuirii, dar în alte cazuri poate nu va contesta nimeni, iar banii noștri vor merge către buzunarele/conturile cui trebuie.

CNSC a stopat de data asta o posibilă fraudă, de aceea trebuie să stăm cu ochii pe toate contractele pe care Vergil #Chițac și prietenii lui le atribuie”, a scris pe Facebook deputatul Forța Dreptei, Bogdan Bola.

Este vorba despre contractul Pază și monitorizare obiective din dotarea SC Confort Urban SRL, instituție la cârma căreia Vergil Chițac l-a numit pe bunul său prieten Teo Hira. Cu o durată de 3 ani și o valoare de aproximativ 3 milioane de lei, contractul a fost atribuit asocierii DIALFA SECURITY S.R.L. – X SERV S.R.L. Se pare cu încălcarea legislației în vigoare.

„Admite contestația formulată de către TRANSGUARD SECURITY S.R.L., cu sediul în Constanța, Bd. Mamaia nr. 122 bis, etaj 2, județ Constanța, în contradictoriu cu CONFORT URBAN S.R.L., cu sediul în Constanța, str. Vârful cu Dor nr. 10, județ Constanța.

Anulează, în parte, Procesul-verbal nr. 9705/25.08.2022 privind evaluarea conformității propunerilor tehnice cu prevederile caietului de sarcini și, după caz, cu factorii de evaluare și toate actele subsecvente
acestuia, inclusiv Raportul procedurii nr. 9789/26.08.2022, în secțiunea aferentă evaluării ofertei depuse de asocierea DIALFA SECURITY S.R.L. – X SERV S.R.L., precum și adresele autorității contractante de comunicare a rezultatului procedurii.

Obligă CONFORT URBAN S.R.L. la reluarea procedurii de achiziție publică, prin reevaluarea ofertei depusă de asocierea DIALFA SECURITY S.R.L. – X SERV S.R.L. sub aspectul reclamat și a cărui temeinicie a fost reținut de Consiliu în considerentele expuse, cu respectarea întocmai a celor consemnate mai sus, a documentației de atribuire și a legislației aplicabile privind achizițiile publice, în termen de 15 de zile de la data primirii prezentei decizii.

Obligă CONFORT URBAN S.R.L. să comunice ofertanților rezultatul reevaluării potrivit legislației achizițiilor publice”, se arată în decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

Actualitate