Actualitate Constanța

Vergil Chițac, suspect într-un dosar DNA pentru plăți către fosta Pomacost, firmă de casă a administrației Mazăre

Primarul Constanței, Vergil Chițac (PNL) și șeful ANPC, Horia Constantinescu (PSD), au fost audiați de procurorii DNA în calitate de suspecți într-un dosar privind plăți ilegale într-un contract pentru spații verzi, informează G4Media.

Scris de 
 pe data 
19 mai, 2022

Potrivit surselor citate de G4Media, Vergil Chițac ar fi făcut plăți ilegale către firma care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din oraș, fiind vorba despre mai multe facturi ce au fost achitate în afara unui contract.

Firma în cauză este fosta Pomacost, actualmente Garden Shop Services, societate „abonată“ la contractele cu primăria condusă de fostul edil, Radu Mazăre.

În același dosar a fost audiat și Horia Constantinescu, fost consilier al primarului Chițac, actualmente șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Conform Constanta.info, în cursul acestei anchete au fost chestionați mai mulți funcționari publici din cadrul Primăriei Constanța.

Întrebat dacă nu i-a fost adusă la cunoștintă calitatea de suspect, Horia Constantinescu a declarat: ”Nu am spus asta, ci doar că nu am toate informațiile relevante”, a transmis șeful ANPC pentru G4Media.

Articol complet AICI

Actualitate