Actualitate

Alexandra Barbu (Forța Dreptei): „Ați scufundat orașul, domnule amiral! Să aloci cei mai mulți bani din țară pe beculețe și pe un Târg de Crăciun absolut dezolant este dovada ruperii de realitate“

Scris de 
 pe data 
6 decembrie, 2023

Alexandra Barbu, vicepreședinte al filialei municipale Forța Dreptei Constanța, a lansat o critică dură la adresa primarului PNL, Vergil Chițac pe care îl acuză de faptul că a risipit sume colosale de la bugetul local pentru iluminatul festiv, în condițiile în care orașul este „un dezastru“.

„În orașul nostru trist, cele mai scumpe luminițe de Crăciun din România s-au aprins de ceva vreme. Ca să nu vedem doar gropile și dezastrul din oraș și pentru că se apropie anul electoral 2024, ipocritul Vergil Chițac a plătit 4 milioane de lei pentru închirierea sistemului de iluminat festiv. Asta face ca municipiul Constanța să fie pe primul loc în România la asemenea cheltuieli (desigur, exceptăm Bucureștiul).

De ce l-am făcut ipocrit pe primarul Chițac? Vă amintiți declarațiile lui din decembrie 2020, când era proaspăt ales în funcție? „Refuz să cheltuim în continuare sume importante de bani pentru luminițele de sărbători. Mai puține beculețe, mai mult respect pentru adevăratele priorități!”, spunea Chițac.

Apoi, se pare, adevăratele priorități ale Constanței au dispărut brusc pe măsură ce orașul a devenit un dezastru. Așa se face că primăria lui Chițac a plătit, în 2021, 5 milioane de lei pentru închirierea iluminatului festiv, în 2022 3 mil. de lei, iar anul acesta 4 mil. de lei.

Domnule primar, avem azi mai multe paturi în Spitalul de Boli Infecțioase decât aveam în 2020? Avem acum mai multe străzi asfaltate și modernizate ca în 2020? Avem acum un oraș mai frumos ca în urmă cu trei ani? Avem mai multe școli și grădinițe? Răspunsul este categoric NU. Avem doar un primar ipocrit, lansat deja în campanie electorală, un primar care ne risipește banii noștri după cum vrea el, un primar care face naveta din Eforie și care e rupt de realitatea Constanței.

Ați scufundat orașul, domnule amiral! Ne-ați demonstrat că sunteți un mediocru administrator și un arogant conducător. Ați reușit să vă trădați crunt electoratul și acum, pe ultima 100 de metri, încercați să-i mințiți și amăgiți pe constănțeni pentru a-i face să vă voteze încă o dată. Pe unii ne-ați păcălit în 2020, dar acum v-am văzut cu toții adevărata față…

Nimeni nu spune că orașul nu trebuie să aibă un iluminat de Sărbători. Dar să aloci cei mai mulți bani din România pe un astfel de iluminat și pe un Târg de Crăciun absolut dezolant este dovada că ești rupt de realitate. Constănțenii sunt singurii care vor aprecia dacă luminițele din oraș au meritat atâtea milioane de lei plătiți din buzunarele lor.“

Actualitate