Municipalitatea avertizează că polițiștii locali fac verificări constant, iar cei care nu respectă depozitarea selectivă a deșeurilor vor fi aspru sancționați.

Vă rugăm să nu amestecați deșeurile menajere cu cele reciclabile! În plus, pentru depozitarea deșeurilor reciclabile vă rugăm să le presați/taiați/striviți înainte de a le depune în pubelele/platformele destinate în acest sens. Astfel se folosește la maximum capacitatea pubelei“, a transmis Primăria Constanța.

Polițiștii locali surprind săptămânal persoane care refuză să respecte aceste reguli minime.

Săptămâna trecută, polițiștii locali au aplicat 169 sancțiuni persoanelor fizice și juridice, în valoare totală de 107.600 lei, după cum urmează:

  • 164 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 73.600 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane etc);
  • 3 sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 34.000 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate.

„Pentru a menține curățenia în oraș este nevoie ca fiecare dintre noi să contribuie depozitând deșeurile, în funcție de tipul lor, în spațiile speciale amenajate.

(Visited 155 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.