Constanța

Amplă acțiune de voluntariat pentru curățarea lacului Tăbăcărie. Află cum poți participa

Asociația Act for Tomorrow, cu sprijinul Administrației Bazele de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) anunță desăfșurarea unei campanii de voluntatriat pentru curățarea deșeurilor de pe lacul din parcul Tăbăcărie.

Scris de 
 pe data 
31 august, 2020

Campania „Acționăm pentru ape“ și-a propus mobilizarea comunității locale să se implice în ecologizarea, prevenirea și combaterea poluării cu deșeuri a apelor din România.

Lacul Tăbăcărie a fost luat de sub administrarea ABADL, fapt ce impiedică instituția să mai facă lucrări de ecologizare. În prezent situația lacului este dramatică. O parte din lac este acoperită de vegetație și deșeuri. Lebedele, pelicanii și peștii care trăiesc în lac înoată printre pet-uri, ambalaje de dulciuri și semințe, pungi și multe bucăți de polistiren care zac abandonate pe lac.

„Hotărârea instanței nu ne poate opri ca în timpul liber, în coordonare cu voluntari, să intervenim pentru a curăța lacul. Tocmai de aceea sâmbătă, 5 septembrie, ne-am propus să ecologizăm Lacul și Parcul Tăbăcăriei“, a declarat Bogdan Bola, directorul ABADL.

Parcul Tăbăcăriei se întinde pe o suprafață de aproximativ 100 hectare. Vegetația parcului este formată din specii variate de arbori specifici zonelor lacustre: sălcii, plopi, chiparoși de baltă, stejar roșu, dar și din castani, mesteceni, fagi și magnolii și mii de alte plante, din cele mai variate specii.

„Ne dorim să redăm frumusețea lacului și parcului Tăbăcăriei și să ne asigurăm că lebedele, pelicanii și peștii care înoată în apele lacului (Caras, Babușcă) nu vor mai fi afectați de poluarea cu deșeuri a lacului. Este nevoie acționăm împreună pentru a salva acest lac, atât de important pentru orașul Constanța.“, a transmis Bogdan Bola, directorul ABADL.

Dacă vreți să vă implicați și să fiți voluntari în acțiunea de ecologizare a lacului, ABADL și Act for Tomorrow asigură echipamentul tehnic și masa, vă puteți înscrie AICI.

Participarea la eveniment se face doar pe baza formularului de înscriere, iar toate măsurile de siguranță, igienă și distanțare fizică vor fi respectate în cadrul acțiunii.

 

Actualitate