L.E: Într-o versiune anterioară a acestei știri am relatat, eronat, că ar fi vorba despre o angajată din cadrul Primăriei Constanța. Inculpatul este fost angajat al Primăriei Cumpăna.

Potrivit rechizitoriului, în perioada mai 2015 – octombrie 2018, având ca atribuții de serviciu încasarea sumelor de bani de la contribuabili, Munteanu a subtilizat o sumă totală de 257.276,58 lei (52.000 euro). Faptele funcționarei au fost descoperite în urma unui audit financiar efectuat de Curtea de Conturi a României, transmite Ziua de Constanta.ro

În urma verificărilor, experții au constatat existența unor diferențe între sumele efectiv încasate și cele care fuseseră depuse la casierie. Dintr-o verificare inițială prin sondaj pentru perioada 2015 – 2016 s-a constatat că au existat încasări care nu se regăsesc în borderourile de depunere către casieria centrală, dar care se regăsesc parțial în dosarele puse la dispoziție de către angajată.

Pusă în fața dovezilor, femeia a pus faptele pe seama neglijenței, explicând că nu a predat banii încasați la casieria centrală pe bază de dispoziție de plată.

Magistrații Judecătoriei Constanța au condamnat-o pe Mariana Munteanu la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de delapidare în forma continuată. Decizia nu este definitivă.

Sursa: Ziua de Constanta.ro

(Visited 2.969 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.