Constanța

ANM: Cum va fi vremea la Constanța, de Crăciun. Moșu vine cu sania sau cu barca?

Scris de 
 pe data 
11 decembrie, 2023

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în perioada 11 – 25 decembrie. Meteorologii anunță că, la începutul intervalului, vremea se încălzește ușor, după care temperaturile vor scădea în apropierea Crăciunului.

În ziua de Crăciun, la Constanța vom avea cer parțial înnorat și temperaturi cuprinse între 3 și -3 grade C.

Potrivit meteorologilor, la Constanța, valorile termice diurne vor crește de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului de prognoză până spre 12 grade în data de 14 decembrie, apoi vremea se va răci semnificativ, maximele urmând a coborî spre 4…5 grade în 16 și 17 decembrie.

Ulterior datei de 17 decembrie temperaturile maxime vor crește până spre 8 grade în ziua de 20 decembrie, apoi treptat vor coborî spre medii în jurul a 5 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește de la medii de 0…2 grade, în primele nopți ale intervalului, spre 7 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -2 grade, în noaptea de 17 decembrie.

Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între 0 și 2 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în ziua de 15 decembrie

Vremea la munte

În prima săptămână de prognoză, mediile maximelor vor fi cuprinse între -4 și 2 grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în zilele de 15 și 16 decembrie. În a doua săptămână de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, maximele urmând a se încadra între -2 și 1 grad.

În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește de la medii în jurul a -6 grade, în noaptea de 11 decembrie, spre -1 grad în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -9…-8 grade, în nopțile de 16 și 17 decembrie. Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -8 și -6 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -19 decembrie, apoi va fi în creștere spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză

Actualitate