În topul celor mai infecte locuri se află plaja Modern, recunoscută pentru lipsa condițiilor sanitare. Părinții povestesc că nu își pot lăsa copiii în apă deoarece fecalele plutesc aproape de mal. Mai mult, aceștia spun că nu de puține ori au ajuns la doctor cu cei mici după ce s-au ales cu enterocolite sau alte infecții cauzate de apa mării contaminată.

Medicii pediatri spun că există un val de astfel de infecții, determinate în principal de apa mării sau alimente alterate.

În aceeași situație se află și plajele foarte aglomerate din Mamaia și Eforie.

„Ți se întoarce stomacul pe dos. Toată lumea își face nevoile în apă, sunt turiști fără nicio educație, fără bun simț. Sparg semințe direct pe nisip, își îngroapă sticlele de bere și sâmberele de la nectarine în nisip, iar apoi își duce copilul în apă să își facă nevoile. Rădea ca nesimțita când a văzut că o priveam. Parcă nu tot copiii ei se jucau în apă”, ne-a povestiti Cosmin G..

„Oameni fără cei șapte ani de acasă, își lasă copilul să facă în apă zicând ehh e copil și nu are unde face. Oare ce educație le oferă copiilor?”, spune Elena.

Andreea V. a scris că efectiv nu a putut intra în apă: „Mie una sincer mi-a fost silă”.

Elvira M. spune că „nu apa e contaminată, ci oamenii sunt contaminați”.

(Visited 9.634 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.