Platforma votstrainatate.ro funcţionează de aproximativ o lună, timp în care mai puţin de 15 mii de români din diaspora şi-au anunţat prezenţa la votul pentru alegerea viitorului preşedinte al ţării.

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, anunța că numărul este dezamăgitor de mic, dar asociaţiile de români au dat vina pe faptul că procedura de înregistrare este greoaie, iar instituţiile statului nu au făcut campanii ample de informare.

Autoritatea Electorală îi roagă pe români să se înscrie pe platforma special creată mai ales că legea permite organizarea unei secţii pentru fiecare 100 de cetățeni din aceeași localitate sau grup de localități.

Preînregistrarea pe site-ul www.votstrainatate.ro este singura modalitate pentru organizarea unui număr suficient de secţii de votare în străinătate la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Evident, şi cetăţenii care nu se înregistrează vor putea să îşi exercite dreptul la vot.

Pentru prima dată, alegerile pentru românii din diapsora se desfăşoară timp de trei zile, în cele două tururi de scrutin. În zilele de 8, 9 10 noiembrie va avea loc primul tur de scrutin iar pentru cel de-al doilea, diaspora va vota între 22 şi 24 noiembrie.

(Visited 113 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.