Constanța

Arhidiaconul lui Teodosie, care a filmat pe ascuns eleve în timp ce se dezbrăcau, cercetat pentru „violarea vieții private”

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a confirmat că pe numele profesorului de muzică Ciprian Savin, călugăr și slujitor în cadrul Catedralei Arhiepiscopiei Tomisului, a fost depusă o plângere din partea conducerii Școlii nr.39 Nicolae Tonitza, după ce acesta ar fi intrat în posesia unor imagini de pe camerele de supraveghere ale școlii cu eleve care se schimbau de haine pentru ora de educație fizică, iar ulterior le-ar fi postat pe Facebook.

Scris de 
 pe data 
12 octombrie, 2018

Călugărul Calinici, pe numele său Ciprian Savin, a fost până ieri călugăr în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, având calitatea de arhidiacon, dar și profesor de muzică de la Şcoala 39 din Constanţa. Acesta este acuzat că a furat imagini cu elevi în timp ce aceştia se dezbrăcau în sala de clasă pregătindu-se pentru ora de educaţie fizică, relatează adevărul.ro.

Conducerea școlii reclamă faptul că profesorul a furat aceste imagini cu elevii din serverul instituţiei unde sunt stocate imaginile de pe camerele de supraveghere. A pătruns acolo folosindu-se de o minciună, spune conducerea şcolii care a făcut şi o sesizare la poliţie. După ce a filmat cu telefonul mobil acele imagini, călugărul le-a postat pe contul său de Facebook, cel mai probabil din greşeală. Între timp el şi-a şters contul de Facebook.

La data de 11 octombrie a.c, în jurul orei 17.30, la Secția 4 Poliție Constanta a fost depusă o sesizare din partea conducerii Școlii generale Nr 39 Nicolae Tonitza, prin care am fost informați că un cadru didactic titular ar fi intrat în posesia unor imagini de pe camerele de supraveghere ale școlii (eleve ce se pregăteau pentru ora de educație fizică), iar ulterior le.ar fi postat pe o rețea de socializare. În momentul de față, polițiștii constănțeni efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a producerii faptei și luarea măsurilor legale în consecință”, au declarat reprezentații IPJ Constanța.

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Constanta continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea vieții private, conform art 226, alin 1 și 2 din Noul Cod Penal, in cazul bărbatului, în vârstă de 33 de ani, implicat în incidentul de la Școala generală nr. 39 Nicolae Tonitza”, au precizat ulterior oamenii legii.

Astfel, călugărul Calinici este cercetat pentru „atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuință sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private care se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă”, dar și pentru „divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

 

Actualitate