Controalele DSVSA au fost desfășurate în perioada 14 – 25 ianuarie 2019, fiind verificate 199 de abatoare, măcelării, carmangerii, restaurante, fast food-uri, brutării etc.

Potrivit instituției, au fost constatate nereguli cu privire la: lipsa evidenţelor sanitare veterinare pentru ultimii 3 ani; lipsa protecţiei faţă de sursele de contaminare a echipamentelor de furajare şi adăpare; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Astfel, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 6.135 kilograme de carne şi produse din carne. De asemenea, inspectorii au mai confiscat și 2.087 kilograme de produse lactate, 1.140 de kilograme de peşte şi produse din peşte și 248 de kilograme de ouă.

Valoarea tuturor produselor expirate este de 116.851 de lei.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate șase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.100 de lei.

 

(Visited 1.011 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.