Constanța

Atenție, șoferi! Într-o singură zi au fost ridicate patru mașini parcate în Zona Peninsulară

În cursul zilei luni, 3 iunie, angajații de la Confort Urban, firma Primăriei Constanța, au ridicat patru mașini parcate în Zona Peninsulară a orașului.

Scris de 
 pe data 
4 iunie, 2019

Amintim că din luna mai a acestui an, accesul auto în Zona Peninsulară a fost restricționat, iar de la 1 iunie a intrat în vigoare regulamentul prin care șoferii pot fi amendați, iar mașinile ridicate.

Potrivit H.C.L nr. 371/2018 Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța, constituie contravenție accesul vehiculelor cu permis multiplicat, copiat, anulat sau fără acces și se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 1.000-1.500 lei, persoanele fizice, și 1.500-2.500 lei persoanele juridice“, transmit reprezentanții Primăriei.

Autovehiculele fără permis de acces sunt ridicate, transportate și depozitate în parcul auto situat pe strada Caraiman, nr. 1 și se află în paza operatorului până la momentul eliberării. Conducătorii auto își pot recupera mașinile doar după ce au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/ 2018 și numai în prezența unui polițist local: tarif ridicare mașini: 450 de lei, tarif transport mașini: 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi: 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

Conducătorii auto trebuie să știe că intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se va realiza doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care au fost amplasate indicatoare de semnalizare rutieră, iar viteza de deplasare a vehiculelor în zonă este de maxim 30 km/h.

Cererile pentru obținerea permiselor de acces se depun la Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța (Strada Ștefan Mihăileanu, nr.10) și la Serviciul Public de Impozite și Taxe (sediile de pe bulevardul Tomis, nr. 112, strada Sulmona, nr. 22 și la cel din incinta City Park Mall, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116).

Documentația scanată se poate depune și online la adresa de mail permise.acceszp@primaria-constanta.ro, iar documentele în original se vor prezenta doar în momentul în care se ridică permisul.

Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0241/488186.

 

Actualitate