Amintim că, în cursul anului trecut, USR PLUS Agigea a depus la Prefectura Constanța 2.000 de semnături (fiind necesare 1.800) pentru inițierea procedurii de organizare a referendumului local pentru demiterea primarului PSD Maricel Cristian Cîrjaliu.

Cristian Cîrjaliu şi secretara Primăriei de la acel moment au fost trimişi în judecată în vara anului trecut, de către procurorii DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată, respectivit complicitate la această infracţiune. Primarul este acuzat că a iniţiat două hotărâri de Consiliu Local pentru exproprierea unui teren de aproape 9.000 de metri pătraţi al unei firme, părţi din acest teren ajungând apoi în proprietatea unei societăţi deţinute de rude şi apropiaţi ai edilului.

Cristian Cîrjaliu este primar al comunei Agigea din anul 2008, din partea PSD.

„Procedura de strângere de semnături a durat 6 luni de zile, la care au participat colegii din filiala Agigea, filiala județeană și chiar națională. Acțiunea a fost demonstrată prin postările pe care le-am făcut pe pagina de facebook USR PLUS Agigea.

Deși am ieșit în fiecare zi și am adunat câteva zeci de postări cu echipele care s-au ocupat de strângere de semnături, primarul susține că semnăturile sunt false și încearcă să intimideze autoritățile cu scopul de a bloca “debarcarea” sa de la Primăria Agigea.

Se pare că autoritățile nu răspund la aceste intimidări și respecta voința cetățenilor. Suntem nerăbdători să votăm pentru demiterea primarului inculpat, Măricel Cîrjaliu!“, a transmis liderul USR Agigea, Gabriel Ciobanu.

(Visited 692 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.