Parcul de afaceri se dezvoltă pe un teren  de aproximativ 100 de hectare și va include spații industriale și de logistică, spații de producție, un nod intermodal, clădiri de birouri și spații pentru servicii. Dezvoltarea Constanța Business Park se va derula în perioada 2019 – 2024, informează economica.net.

Globalworth a cumpărat de la antreprenorul Sorin Preda jumătate din firma Black Sea Vision, care deţinea un teren de 100 de hectare din satul constănțean Lazu. Pe acest teren, era gândit un proiect mixt, preponderent logistic și industrial, dar și cu imobile de birouri și retail, care să aducă în decurs de șase ani o suprafață construită de circa 600.000 de metri pătrați și o investiție de peste 200 de milioane de euro.

Constanța Business Park este situat în apropiere de Portul Constanța, al patrulea cel mai mare port din Europa ca suprafață.

Dezvoltarea Constanța Business Park se va derula în perioada 2019 – 2024 și va cuprinde mai multe faze de execuție, care vor avea ca rezultat o suprafață închiriabilă de peste 550.000 mp.

În prima etapă, initiata deja, Globalworth Industrial are în vedere dezvoltarea unui depozit logistic cu o suprafață închiriabilă estimată la 21.000 mp. Prima etapă include de asemenea infrastructura din cadrul proiectului, drumurile de acces și conexiunea cu artera rutieră principală. Lucrările la prima fază a parcului de afaceri sunt prevăzute să fie finalizate în cursul anului 2020, precizează econimica.net.

 

(Visited 2.864 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.