Constanța

Au început săpăturile pe b-dul Mamaia. RAJA schimbă rețeaua de canalizare; lucrările, până în martie 2024

Scris de 
 pe data 
22 septembrie, 2023

RAJA Constanța a demarat lucrările de modernizare și reabilitare a sistemului de preluare a apelor uzate menajere și pluviale de pe bulevardul Mamaia.

Potrivit Regiei de Apă, se execută lucrări ample și complexe de reabilitare și dezvoltare a instalațiilor destinate colectării și transportării apelor uzate în vederea obținerii unei infrastructuri fiabile, mai ușor de gestionat și în concordanță cu nevoile crescânde ale populației pentru servicii de canalizare.

Astfel, pe bd. Mamaia pe tronsonul delimitat de Spitalul Militar și Delfinariu, se realizează investiții pentru modernizarea și extinderea colectoarelor precum și înlocuirea rețelelor de canalizare de pe străzile adiacente și racordarea acestora la noul colector principal, ce va fi de asemenea înlocuit.

De asemenea, se va monta o nouă conductă ce se va întinde pe bulevardul Mamaia, de la intersecția cu strada Ion Murgescu până la Spitalul Militar.

Lucrările au demarat pe bulevardul Mamaia, pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu străzile Războieni și Ioan Borcea, iar pentru execuția acestora a fost blocată prima bandă de lângă scuar, pe sensul de mers de la Delfinariu spre Spitalul Militar.

Conform graficelor, lucrările pe b-dul Mamaia urmează să fie finalizate la sfârșitul lunii martie 2024, termen ce este strâns legat de posibilitatea identificării unor obstacole subterane necunoscute, dar descoperite la decopertarea terenului pentru montarea noilor tronsoane.

      Investițiile fac parte din Contractele de lucrări CL1A și CL3A – ”Rețele de apă și canalizare în zona centrală a Municipiului Constanța”, cu o valoare cumulată de 64,1 milioane lei, care au un impact major asupra calității serviciilor.

     

     

Actualitate