Mădălin, bolnav de cancer la plămâni, rămas fără mamă la vârsta de 1 an și 8 luni. Mama lui a decedat la 24 de ani, tot de cancer. Crescut de bunici, are nevoie de tratament, lună de lună, pentru a supraviețui.

De un an și jumătate bunicii au rămas fără curent electric. Cine vrea să-i ajute o poate face luând legătura cu bunica lui”, a fost mesajul postat pe Facebook, însoțit de numărul femeii și de codul IBAN unde bunii samariteni pot trimite bani.

Impresionați, oamenii au început să doneze bani pentru a-l ajuta pe micuț, însă campania s-a dovedit a fi o minciună, scrie Digi24.

Băiețelul, în vârstă de numai cinci ani, există, la fel și bunicii săi, iar viața lor nu este ușoară, însă micuțul nu suferă de nicio boală, fiind un copil sănătos tun.

Potrivit jurnaliștilor Digi24, marea problemă a bunicilor era o factură neplătită la curent în valoare de 43.000, sumă la care, bătrânii nu știu cum s-a ajuns.

Bunicii susțin că tot ceea ce au făcut a fost pentru copil, întrucât nu au curent de peste un an, iar cel mic își dorea să se uite la televizor.

Pentru copil am făcut tot! Că nu avem curent. Vrea și el un desen, călcat, tot, că îl duc la grădiniță”, a declarat Aurelia Mărginean, bunica băiatului, pentru Digi24.

Vecinii sunt revoltați de această întâmplare odioasă, autorităție făcând deja primele verificări în acest caz.

Este bine îngrijit, este integrat în colectivitate”, declară Anamaria Costea, inspector Asistență Socială.

Împreună vom găsi cele mai bune soluții, având în vedere respectarea interesului superior al copilului”, afirmă Oana Manoilă, inspector DGASPC Constanța.

Gestul bunicilor, spun psihologii, ar putea avea efecte negative în dezoltarea emoțională a copilului, ce vor fi vizibile mai târziu.

Orice se întâmplă în istoricul copilăriei lui se transpune în viața adultă. Vrem nu vrem, purtăm cu noi un bagaj emoțional”, explică Cristina Gemănaru, psiholog, citată de Digi24.

Până a se afla adevărul, bunicii au strâns din donații suma de 300 de lei, însă aceștia susțin că au returnat banii.

Acest caz nu ar trebui să-i descurajeze pe cei care vor să doneze bani pentru cauze caritabile, susțin experții în politici de sănătate, ci doar să-i determine să verifice cu atenție dacă respectivul caz este într-adevăr real.

 

(Visited 184 times, 2 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.