A doua promisiune încălcată de primarul Chițac a fost făcută în timpul vizitei la Spitalul de Boli Infecțioase a ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila, în luna ianuarie. Chiţac declara atunci că unitatea va fi redeschisă pe 28 februarie. Acesta este al doilea termen pe care îl dă edilul de la Constanţa.

Au trecut cinci luni de la incendiul devastator de la secţia ATI, în urma cărui au murit nouă persoane

În timpul vizitei lui Rafila, primarul Chițac a încercat să evite întrebările din partea presei, declarând că nu vrea să intre în „tehnicalități care ar plictisi pe toată lumea“. Edilul a mai adăugat că termenul de 15 decembrie, pe care îl anunţase iniţial pentru redeschiderea unităţii, a fost o ambiţie şi a dat un nou termen.

„Nu există un termen, a fost nivelul meu de ambiție – 15 decembrie, din păcate, îmi asum, nu a putut fi respectat din motive obiective. (n.r. – când va fi redeschis spitalul) Într-o prognoză optimistă, 28 februarie”, declara primarul.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța este în continuare închis

Amintim că, în cadrul unui interviu publicat de Focuspress, pe care îl puteţi urmări integral mai jos, Vergil Chiţac face o serie de afirmaţii ce pun grav la îndoială modul în care înţelege realiteatea înconjurătoare.

După ce o bună perioadă a ales să nu comunice nimic pe marginea subiectului, nici cu opinia publică şi nici cu consilierii locali, Chiţac spunea că în jurul tragediei de la SCBI Constanţa s-au „ţesut“ poveşti şi „dezinformări“.

În jurul subiectului în sine s-au ţesut şi foarte multe poveşti şi foarte multe dezinformări. Am fost cumva criticat că n-am ieşit să comunic, dar eu sunt adeptul… Să mă concentrez pe rezultate şi comunicarea am lăsat-o aşa, ca o anexă“, declară Chiţac, care continuă prin a face o comparaţie extrem de bizară cu incendiul de la spitalul Matei Balş din Capitală (vezi de la min. 21:00).

Primarul a mai spus că, atâta timp cât nici Matei Balş nu s-a redeschis şi unde incendiul ar fi fost cam de aceleaşi proporţii, nu înţelege „de ce atâta supărare că nu s-a redeschis Spitalul de Boli Infecţioase?“

Întrebarea retorică ar fi: de ce atâta nervozitate şi atâta supărare că din 1 octombrie, deci după trei-patru luni de zile nu s-a deschis corupul ăsta (n.r. – secţia ATI distrusă de incendiu), când la Matei Balş, în Bucureşti, nici acuma nu e deschis?“, a declarat edilul.

Aşadar, doar şi „simplul“ fapt că la Constanţa există o unitate medicală nefuncţională, se pare că nu este un motiv de îngrijorare pentru primarul Chiţac

Un scurt rezumat al situaţiei de la SCBI arată că, pe lângă pacienţii COVID, în prezent există 30 de pacienţi (cum ar fi persoane infectate cu HIV), care sunt trataţi la domiciliu şi care au nevoie urgentă de tratament în spital.

De asemenea, 300 de angajați ai unităţii medicale au fost detașați în alte spitale din județ și așteaptă să li se spună când vor putea reveni în spitalul de care aparțin. Mai mulţi medici din cadrul spitalului au avertizat că în 6 luni de la incendiu spitalului il se poate retrage avizul ANMCS dacă nu-și reiau activitatea în structura pentru care care și-a primit acel aviz, respectiv 220 de paturi.

.

(Visited 196 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.