Viorel Rotilă, managerul Federatiei „Solidaritatea Sanitară”, a declarat, pentru RFI, că în timp ce medicii vor primi salarii mărite consistent, restul personalului medical se află în extrema cealaltă, o bună parte dintre angajații din spitale urmând chiar să primească salarii mai mici.

„În zona asistenților medicali vom avea în jur de 20%, pe estimările noastre actuale, care se află la risc de a pierde venituri. Restul 80% vor avea creșteri ale veniturilor, însă cea mai mare creștere va fi undeva la 28%, ori asistenții au fost anunțați de către Guvern că vor avea 57%. Nu mai sunt suficienți bani pentru sporuri și atunci sporurile devin un mijloc de pierdere a veniturilor. Ceea ce știm deja este că asistenții riscă să piardă la venituri, mai ales cei care aveau sporurile mari și cărora li se vor reduce aceste sporuri. Mai avem cca 80.000 de salariați din Sănătate care se află la risc de a le scădea veniturile”, a spus Viorel Rotilă, președintele Federației „Solidaritatea Sanitară”.

Sindicaliștii susțin că anticipau încă de anul trecut că se va ajunge în această situație, însă Guvernul, care promitea creșteri salariale consistente, a părut mai credibil atunci în fața angajaților din Sănătate.

“Am precizat încă de atunci că asta se va întâmpla. Singura diferență este că acum apar fluturașii de salarii și salariații încep să descopere. Noi nu am fost credibili, a fost mai credibil Guvernul fiindcă e mai ușor să spui că îți va crește salariul”, a mai declarat Viorel Rotilă. 

 

Guvernul a aprobat recent regulamentul cadru al sporurilor acordate angajaților din sistemul sanitar, care stabilește procente diferențiate în funcție de condițiile fiecărui loc de muncă. Legea prevede un nivel maxim de 30% din suma salariilor de bază la nivelul ordonatorilor principali de credite.

 

(Visited 21.665 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.