Mai mult decât atât, deoarece nu se mai găsește spre cumpărare în farmacii, sute de români au postat mesaje prin care anunță că sunt interesați să achiziționeze crema, oferind prețuri care ajung chiar și la 200 lei.

În realitate însă, deși a cerut retragerea cremei de pe piață, Agenția Națională a Medicamentelor recunoaște că produsul nu este periculos, ci este vorba mai degrabă de o „înșelăciune”.

Purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale a Medicamentului atrage atenția că produsul Aur Derm cu mimoză, smirnă şi propolis nu este neapărat “nociv sau otrăvitor, dar este o înșelăciune și lumea trebuie să știe. Vorbim despre un medicament care s-a ascuns sub înregistrarea ca produs cosmetic. Vorbim de acțiuni ale unui medicament – unele dintre aceste substanțe au efect antiinflamator, altele anestezic, altele antifungic, antipsoriatic, antialergic.”

Nu sunt substanțe nocive, dar, pentru că acest produs, fiind considerat naturist, este recomandat de pediatri și la sugari, de aceea noi am făcut această atenționare. Până la retragere este bine să nu îţi asumi acest risc, al posibilității de a fi alergic la una dintre substanțe. Depinde de sensibilitatea fiecărui copil și a fiecărei persoane. De aceea este important ca un produs să fie înregistrat în categoria în care se încadrează. Este o înșelăciune în ceea ce privește modul de înregistrare, nu este o substanță nocivă sau interzisă, e vorba că el e un medicament și nu a fost înregistrat ca atare. Ca să eviți apariția unor reacții adverse e bine ca lumea să știe că de fapt în produs sunt substanțe medicamentoase, mai ales pentru copii“, explică Anca Crupariu, pentru hotnews.ro.

De partea cealaltă, producătorul cremei AUR DERMA, Ion Miron, susține că în 15 ani de când crema se află pe piață nu a avut nici măcar o singură reclamație privind efectele secundare, la mijloc fiind de fapt interesele marilor companii de cosmetice care pierd milioane de euro din cauza AUR DERM.

Produsul a deranjat foarte mult marile lanțuri farmaceutice și producătorii de cosmetice. Spre exemplu, dacă eu vând 100 de bucăți, pe piață apar 150. De 15 ani este crema pe piață și nu am avut o singură sesizare sau reclamație pentru efecte adverse. Singura reclamație este că vindecă fără urme, fără efecte secundare.

Această cremă nu ar fi deranjat pe nimeni dacă nu ar fi vindecat atât de bine sau ar fi avut efecte secundare. Însă vă dați seama câți bani au pierdut marile companii farmaceutice sau de cosmetice cu cremele lor de sute de lei. Îmi povestea un tată că în Austria a plătit mii de euro pe consultații și tratamente pentru cei doi copii ai săi care aveau dermatită și degeaba. Au rezolvat problema într-un final cu două creme Aur Derm de 50 lei, ambele. Aici deranjăm noi… Vă dați seamă ce pagubă le-am făcut? Cică vreo 150 milioane de euro”, a declarat Ion Miron pentru Constanța de Azi.

 

(Visited 1.537 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.