Constanța

Avion militar, prăbușit în județul Constanța. Aeronava ar fi căzut în zona localității Cogealac

Un MiG21 s-a prăbușit în județul Constanța.

Scris de 
 pe data 
2 martie, 2022

Un avion militar, cel mai probabil MiG21, s-ar fi prăbușit în această seară în județul Constanța. Din primele informații, aeronava ar fi căzut în zona localității Cogealac.

Echipajele ISU Dobrogea au fost alertate!

MApN a confirmat că un avion MiG21 care efectua misiune de patrulă aeriană deasupra Dobrogei a dispărut de pe radar!

„Este vorba de un Mig 21 Lancer care a decolat la 19.50, la ora 20.00 am pierdut contactul iar la 20.03 a dispărut de pe radar. Se efectuează misiune de cercetare, cu elicopter și cu ajutorul ISU Dobrogea“, au precizat oficiali ai MAPN.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. 

Comunicat de presă MApN:

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar astăzi, la ora 20.03, a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.Vom reveni cu informații suplimentare, de îndată ce vor fi disponibile.”

Vom reveni cu amănunte!

Actualitate