Băiețelul este din Tulcea. Luna trecută, în perioada 15 – 21 mai, a fost internat în Spitalul Judeţean Constanţa și a murit în cursul zilei de miercuri, 13 iunie.

Potrivit Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, copilul ar fi venit la Spitalul Judeţean Constanţa luna trecută cu probleme respiratorii. Rujeola, pe care a contactat-o în spital, a fost confirmată pe 30 mai, în urma analizelor de laborator. Pacientul a suferit complicaţii, pe fondul unei imunităţi scăzute.

Informația a circulat repede pe rețeaua socială Facebook. Pe un grup de mame, o utilizatoare a recunoscut cazul și copilul, postând următorul comentariu. „El este băieţelul care a fost internat cu bronşită şi a fost ţinut în camera cu copii care aveau rujeolă şi a fost trimis acasă că este vindecat. După 2 zile s-a întors cu complicaţii”, scrie o mămică.

Redăm mai jos răspunsul biroului de presă al Spitalului Județean de Urgență Constanța:

În perioada 15-21 mai a.c, în secţia de Pediatrie din cadrul SCJU a fost internat un minor din Tulcea, pentru o afecţiune respiratorie. În aceeaşi zi a fost internat, în acelaşi salon, un sugar tot cu patologie respiratorie dar la care, pe 17 mai, a debutat o erupţie sugestivă de rujeolă.

În urma acesteia pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase unde, ulterior, a fost confirmat diagnosticul de rujeolă. Pe 29 mai a.c, minorul din Tulcea a fost internat din nou în secţia Pediatrie din cadrul SCJU Constanţa, trimis fiind de la Spitalul de Boli Infecţioase.

În urma examenului clinic şi al radiografiei, medicii din cadrul SCJU au stabilit diagnosticul de insuficienţă respiratorie severă, bronhopneumonie şi rujeolă în evoluţie. Pacientul a fost intubat, ventilat, monitorizat şi tratat medicamentos însă, din nefericire şi în ciuda eforturilor depuse de către medici, a decedat pe 13.06.

Facem menţiunea că pacienţii cu rujeolă în formă gravă (şi cu alte boli asociate) sunt direcţionaţi către SCJU Constanţa deoarece, la nivelul regiunii Dobrogea, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este singurul care asigură terapia intensivă complexă. Conform procedurilor, pacienţii cu boli infecţioase sunt izolaţi respectându-se toate normele legale în vigoare.

Săptămâna trecută, numărul de cazuri confirmate cu rujeolă în România era de peste 13.800, fiind înregistrare 55 de decese. Aproximativ 7.800 dintre cazurile de rujeolă sunt înregistrate la copii cu vârste cuprinse între 0 şi 4 ani, iar alte aproximativ 2.400 de cazuri, la copii care au între 5 şi 9 ani.

 

(Visited 1.309 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.