Pe 3 aprilie 2018, magistraţii Judecătoriei Medgidia încuviinţau executarea silită a debitoarei PAROHIA BUGEAC, în dosarul întocmit de Biroul Executorului Judecătoresc Gavrilescu Alin-Mihail, la cererea creditoarei MSA PROTECT CONSTRUCŢII S.R.L., „în toate modalităţile de executare prevăzute de lege”. Decizia era definitivă, iar firma care a lucrat la construirea bisericii a recurs la instanţe pentru a-şi putea recupera banii de la parohie, transmite adevarul.ro

Imobilul scos la vânzare este compus din teren în suprafaţă de 1.298 mp şi construcţie, iar prețul de achiziție este de 423.785 lei.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis un comunicat de presă prin care informează că instituţia „a luat cunoştinţa cu surprindere şi cu îngrijorare de promovarea unei acţiuni de executare asupra unui bun sacru“.

Arhiepiscopia consideră că demersul BEJ este ilegal și că nu respectă Statului BOR şi Legea Cultelor.

Arhiepiscopia Tomisului a luat legătura cu executorul judecătoresc şi şi-a expus punctul de vedere asupra legalităţii executării, urmând ca, în funcţia de răspunsul acestuia, să demareze acţiune în instanţă.

Dacă va fi necesar, în perioada imediat următoare, Arhiepiscopia va demara acţiuni atât în ce priveşte contestarea executării, cât şi asupra datoriei pe care parohia Bugeac ar avea-o la societatea de construcţii, reprezentată de executorul judecătoresc.

Reiterăm faptul că, în conformitate cu Statutul BOR ART.170 al.1-3, bunurile sacre sunt inalienabile, insesizabile şi imprescriptibile. Consideram că a fost o acţiune pripită a unui executor judecătoresc lipsit de experienţa judiciară în ceea ce priveşte Legea Cultelor şi Statutul BOR”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

 

(Visited 328 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.