Doar că pentru a ajunge aici, trebuie străbătut un adevărat labirint al mizeriei și mirosurilor de hoituri. Problema nu este de ieri, de azi, ci a devenit o marcă înregistrată a indiferenței și nesimțirii Primăriei Constanța.

Duminică, 5 august 2018, scările care coboară de la restaurantul Zorile către plaja Modern. Încă de la primii pași, miros înțepător de WC public. Prin iarba înaltă, prin desișurile de copaci și arbuști, și-au făcut nevoile, deopotrivă, și oamenii și animalele. Cu cât cobori mai mult, experimentezi și alte mirosuri, ajungând la groaznicele putori de hoituri.

Grămezile de gunoaie sunt uriașe, concentrate în locurile unde, odinioară, erau pubele de gunoi. Au mai rămas doar niște cadre ruginite, care susțineau, cel mai probabil cu mulți ani în urmă, recipiente pentru deșeuri. Oamenii își strâng gunoaiele de pe plajă, dar nu au unde să le arunce, așa că le abandonează pe trepte, din lipsă de alte soluții. Alții urcă sutele de trepte cu sacii de gunoi, însă, chiar și sus când ajung, nu au ce să facă. Pur și simplu nu există pubele, coșuri de gunoi.

Iarba înaltă, roiurile de insecte și țânțari sunt semne că de mult timp nu s-a mai intervenit în zonă. La baza scărilor, când ajungi pe plajă, câțiva dulăi te întâmpină calmi. Se așează strategic, știind că cei care pleacă de pe plajă mai au cu ei ceva mâncare, pe care le-o cedează, de cele mai multe ori, generoși.

 

(Visited 953 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.