Mai exact, cu banii primiți de la Consiliul Județean pentru finanțarea activităților sportive, Marica a decontat în mod ilegal sume mari de bani pentru cantonamente fictive și a alimentat contul mamei lui cu suma de 100.000 lei, se arată într-un raport al Curții de Conturi, prezentat de gsp.ro.

“Din suma totală de 835.757,26 de lei (aproximativ 176.000 de euro), acordată de la bugetul județului pentru ACSC Farul Constanța, suma de 247.985 de lei a fost decontată nelegal, pentru achitarea cheltuielilor aferente unor activități pentru care nu au fost prezentate documente justificative care să certifice realitatea desfășurării acestora în cadrul proiectului pentru care s-a obținut finanțarea nerambursabilă”, arată documentul.

 

Contactat de Gazeta Sporturilor pentru a comenta informația, Marica a declarat că “nu s-a întâmplat nimic. Doamnele de la Curtea de Conturi au zis că nu recunosc niște plăți. Adică transportul echipei. Ele spun că facturile sunt în serie. Mă rog, nu au ce să-mi facă. Trebuie să le demonstrăm că nu au dreptate. Au făcut un raport, l-am contestat”.

Surse din club susțin, însă, că plățile pentru transportul echipei, menționate de Marica, nu sunt singurele operațiuni controversate efectuate în club de la venirea fostului internațional: “Există un cantonament în Turcia, la Lara, pentru care s-a decontat în decembrie 2018 suma de 18.000 de euro pe aceeași societate menționată în raportul Curții de Conturi. Ei au decontat un cantonament făcut de echipa de la Liga 4, dar nimeni de la acea echipă nu a mers de fapt în cantonament”.

 

În decembrie 2018 – luna în care apare și cantonamentul fictiv pentru echipa din Liga 4 – , ASCS Farul a plătit și suma de 100.000 de lei către Sorina Marica, mama lui Ciprian Marica.

“Sunt bani privați. Am documente. Ei încearcă să speculeze că am luat banii de la consiliu. Eu dau bani să fac o treabă și îmi iau 100.000 de lei? Eu bag sute de mii de euro ca să-mi întorc o sută de mii de lei înapoi!?”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor Ciprian Marica, finanțator Farul.

Cu toate acestea, în luna august a acestui an, Primăria Constanța a mai acordat o finanțare nerambursabilă de 4 milioane de lei echipei lui Ciprian Marica.

Articolul integral pe www.gsp.ro.

(Visited 1.077 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.