Constanța

Care sunt prioritățile Constanței? Timișoara investește 30 milioane lei într-un nou spital de copii. Constanța, 100 milioane lei în pomeni electorale

Primăria Timișoara va aloca din bugetul anului 2018 aproximativ 17 milioane de lei pentru construirea unui nou spital de copii și încă 11,2 milioane lei pentru dotarea unității sanitare. În acest timp, la Constanța, Primăria alocă 2 milioane lei pentru Sănătate și peste 100 milioane lei pentru asistență socială.

Scris de 
 pe data 
18 februarie, 2018

Timișoara, anul 2018. Primăria anunță alocarea din bugetul local pentru anul în curs suma de 17 milioane de lei pentru finalizarea și dotarea unei noi clădiri a Spitalului de Copii Louis Turcanu. „Investitia principala la noi este noua constructie, corpul B al spitalului, care este o investitie a Primariei Timisoara si care in 2018 va trebui finalizata, pentru ca atunci sunt termenele de predare. Asta este speranta noastra cea mai mare”, spunea Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara, la inceputul acestui an.

Noua cladire, cu o suprafata utila de 8000 de metri patrati, va gazdui mai multe sectii ale spitalului, inclusiv pe toate cele care functioneaza in cladiri retrocedate.

Potrivit ziarului Opinia Timișoarei, spitalul va avea un numar de 150 de paturi. Spatiul va fi compartimentat astfel incat sa cuprinda o farmacie si spatii de depozitare, unitatea de primiri urgente, sectia de Radiologie, policlinica si laboratoare de analiza, bloc operator si sectii de terapie intensiva, dar si saloane de ortopedie, chirurgie, prematuri si saloane pentru mame.

Pe lângă cele 17 milioane de lei, Primăria Timișoara a mai alocat încă 11,3 milioane de lei pentru același spital de copii pentru dotari.

Constanța, 2 milioane lei pentru Sănătate

Constanța, anul 2018. Primăria anunță că alocă peste 100 milioane de lei pentru acțiuni sociale, printre care: gratuități în transportul în comun pentru pensionari și cei fără venituri, ajutoare sociale sub formă de tichete valorice, subvenții la energia termică pentru cei care au venituri mici sau nu muncesc, cadouri pentru Crăciun etc. Spital de copii nu există în Constanța. Și nici nu există vreun proiect al Primăriei în acest sens. Doar în campania electorală se vorbește despre necesitatea unei asemenea unități medicale. După care se constată că nu există nicio urgență și că Spitalul de copii poate aștepta.

La capitolul Sănătate, Primăria Constanța a alocat în 2018 doar 2,6 milioane ei, marile investiții fiind 140.000 lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – „Containere speciale pentru consultații medicale”; 1,2 milioane lei pentru „Aparatură medicală pentru cabinetele stomatologice din rețeaua de medicină școlară”; 1,3 milioane lei – reparații la cabinetele medicale din școlile din Constanța.

 

Actualitate