Pentru un bilet cu 1 călătorie, și în 2019 constănțenii vor plăti 1,50 lei și 3 lei pentru un bilet cu 2 călătorii.

Prețul unui bilet valabil 60 de minute pe toate liniile, prețul este de 2 lei.

Un bilet valabil 7 zile, pe toate liniile, costă 30 de lei.

Biletele se pot cumpăra și de la terți, conform „harta punctelor de vânzare” de pe site-ul www.ratc.ro

Cum plătiți prin SMS

Plata biletelor prin SMS se face la numărul 7475.

cu textul – L – tarif 0,30 Euro + TVA – valabil 60 de minute / linia aleasă

cu textul – Z – tarif 1,10 Euro + TVA – valabil 24 de ore / pe toate liniile

cu textul – S – tarif 6 Euro + TVA – valabil 7 zile / pe toate liniile

Pentru regulamentul de utilizare complet, accesați site-ul www.ratc.ro

Categoriile de beneficiari ai abonamentelor lunare cu 50% reducere:

Elevi

– elevii care urmează cursurile la unitățile de învațământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat / autorizat din Municipiul Constanța, indiferent de domiciliu;

– elevii cu domiciliul în Municipiul Constanța care urmează cursurile la unitățile de învățământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat / autorizat, din afara Municipiului Constanța, numai pe rutele de transport ale R.A.T.C. din interiorul Municipiului Constanța.

Personalul didactic și nedidactic

– personalul didactic și nedidactic încadrat în unitățile de învațământ preuniversitar și universitar din Municipiul Constanța, indiferent de domiciliu;

– personalul didactic și nedidactic care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar din afara Municipiului Constanța, numai pe rutele de transport ale R.A.T.C. din interiorul Municipiului Constanța.

Studenți

– studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în institutii de învățământ superior acreditate (vârsta de până la 26 de ani), indiferent de domiciliu);

– studenții cu domiciliul în Municipiul Constanța înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate din afara Municipiului Constanța, (vârsta de până la 26 de ani), numai pe rutele de transport ale R.A.T.C. din interiorul Municipiului Constanța).

Donatorii de sânge

Tarifele abonamentelor lunare 50% reducere sunt urmatoarele:

– 1 linie = 27,50 lei
– 2 linii = 40,00 lei
– toate liniile = 62,50 lei
*Elevii, personalul didactic și nedidactic, studenții, își pot procura abonamentele lunare cu 50% reducere de la toate punctele de lucru ale R.A.T.C. Constanța.
** Donatorii de sânge își pot procura abonament lunar cu 50% reducere (în baza adeverinței tip eliberată pe Str. Mălinului nr.

4), la punctul de lucru de la Spital – B-dul Tomis.

Categoriile de beneficiari ai abonamentelor lunare GRATUITE, permise de călătorie trimestriale GRATUITE și legitimatii:

• *Elevi
– orfanii proveniți din casele de copii, cu cerințe educaționale speciale, cu măsură de protecție specială sau tutelă;
– elevii care urmează cursurile la unitățile de învațământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat / autorizat din Municipiul Constanța, indiferent de domiciliu;
– elevii cu domiciliul în Municipiul Constanța care urmează cursurile la unitățile de învățământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat / autorizat, din afara Municipiului Constanța, numai pe rutele de transport ale R.A.T.C. din interiorul Municipiului Constanța)• *Studenți
– orfanii proveniți din casele de copii;
– studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate (vârsta de până la 26 de ani), indiferent de domiciliu;
– studenții cu domiciliul în Municipiul Constanța înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate din afara Municipiului Constanța, (vârsta de până la 26 de ani), numai pe rutele de transport ale R.A.T.C. din interiorul Municipiului Constanța.• *Persoanele cu handicap ușor și mediu.

• **Beneficiarii Legii 416/2001. în baza listelor transmise de la Direcția Generală de Asistență Socială Constanța

• ***Șomerii indemnizați și neindemnizați – persoanele cu domiciliul în Municipiul Constanța, înregistrate ca șomeri indemnizați și neindemnizați la A.J.O.F.M. Constanța

• ****Beneficiarii Legilor 118/1990 și 189/2000 – deportații, deținuții politici, strămutații și persecutații etnici

• *****Persoanele cu dizabilități – persoanele cu handicap grav și accentuat, asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora, nevăzătorii și însoțitorii acestora, conform legii 448/2006.

*Elevii orfani, studenții orfani și persoanele cu handicap ușor și mediu, își pot procura abonamentele GRATUITE de la toate punctele de lucru ale R.A.T.C. Constanța.

**Beneficiarii Legii 416/2001, își pot procura abonamentele lunare GRATUITE de la punctul de lucru R.A.T.C. Constanța din zona CITY Mall.

***Șomerii indemnizați și neindemnizați, își pot procura abonamentele lunare GRATUITE de la punctele de lucru R.A.T.C. Constanța de la CARREFOUR (Șos. Mangaliei) sau DELFINARIU.

****Beneficiarii Legilor 118/1990 și 189/2000

– pentru ELIBERARE permis de călătorie (beneficiari noi, permis pierdut, furat sau distrus) – la sediul R.A.T.C. din Str. Industrială nr. 8.

– pentru VIZA trimestrială a permisului de călătorie – la punctul de lucru GARĂ (în spatele Dispeceratului).

*****Persoanele cu dizabilități își pot procura legitimațiile de călătorie de la blocul turn GARĂ – D.G.A.S.P.C. – B-dul Ferdinand nr. 97.

(Visited 885 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.