Mai exact, în timp ce Europa vrea să scoate tot ce este diesel din marile orașe, Primăria Constanța cumpără autobuze pe motorină de 100 milioane euro. Cică sunt Euro 6, nu poluează, dar îi reamintim primarului Făgădău că la fel erau la început  și actualele Maz-uri, cumpărate de Radu Mazăre, care acum scot fum gros și negru prin toate orificiile existente și inexistente. Doar dacă nu cumva primarul vrea să le ține doar vreun an, doi și apoi să le dea gunoi.

Revenind la contextul de azi, primarul Decebal Făgădău a chemat consilierii locali într-o ședință extraordinară pentru aprobarea participării unității administrativ teritorial a municipiului Constanța la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2017-2019 – RABLA PLUS și asigurarea contribuției proprii necesare achiziționării autovehiculelor noi în cadrul programului. Adică, Primăria vrea să-și ia pentru angajați vreo 20 de autoturisme nepoluante, din care statul acoperă jumătate de costuri.

Prin aceasta, primarul spune că își dorește să dea un exemplu pentru toți constănțenii ca să renunțe la rable și mașini bulgărești.

„Ne dorim să dăm un exemplu tuturor locuitorilor, pentru că da, ne dorim să avem din ce în ce mai puține mașini vechi, bulgărești, pe teritoriul Constanței și din ce în ce mai multe mașini nepoluante, Eco, cu atât mai mult cu cât municipiul acordă bonificație în ceea ce privește autoturismele nepoluante”, a adăugat primarul Decebal Făgădău, citat de Replica de Constanța.

Exemplu ca exemplu, însă, peste câteva zile, primarul Făgădău va ieși la paradă pe străzile Constanței cu noile autobuze diesel luate din Turcia pentru RATC. Alea nu sunt prea nepoluante și nici nu intră în strategia edilului de a scoate noxele din oraș, ci sunt doar o afacere bună pentru Primărie și încă una, foarte proastă, pentru constănțeni.

 

 

 

(Visited 1.456 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.