Potrivit inițiativei, primarul propunere un nivel al chiriei de maxim 113,86 lei / lună și un minim de 90 lei, însă, în funcție de veniturile chiriașilor, acestea urmând a fi subvenționate. Așa se face că Primăria va închiria locuințe începând cu suma de 20 lei/lună pentru persoanele care nu înregistrează venituri.

Spre exemplu, o familie cu 8 persoane va plăti o chirie de 94 lei, la fel ca una cu două sau o singură persoană.
De asemenea, Primăria avertizează locatarii că dacă li se vor modifica veniturile și nu vor anunța pentru recalcularea subvenției vor fi dați afară din locuințele sociale.

Puteți consulta proiectele de hotărâri AICI și AICI.

Amintim că în luna decembrie, în cartierul Henri Coandă au mai fost aduse 331 de persoane, cărora li s-au repartizat 183 spații locative în noile blocuri construite.

În ședința de Consiliu Local din 19 decembrie, primarul Decebal Făgădău a înscris pe ordinea de zi două proiecte de hotărâri privind repartizarea unor spații locative.

Prima hotărâre se referea la aprobarea listei de priorități și repartizarea locuințelor sociale destinate chiriașilor evacuați sau care urmează să fie evacuați din locuințele retrocedate foștilor proprietari în baza OUG 74/2007.

Potrivit tabelului anexat acestei hotărâri, au fost repartizate 66 de locuințe sociale de 1 și 2 camere, în suprafață de 41, respectiv 51 mp, în care vor locui 168 de persoane. Foarte curios, vor exista situații în care într-o singură locuință de 1 cameră vor locui 7 persoane.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre prevedea aprobarea listei de priorități și repartizarea locuințelor sociale în baza Legii 114/1996. În acest sens, se propune repartizarea a 72 de locuințe în blocurile sociale, în care vor locui 163 de persoane.

Ca și în situația de mai sus, locuințele sunt de 1 și 2 camere, existând situații în care într-o singură garsonieră s-au mutat și 9 persoane.

 

(Visited 4.504 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.