Constanța

Ce condiții trebuie să îndepliniți pentru a primi ajutorul de încălzire la Constanța

Consilierii locali din Constanța au votat prețul de furnizare a energiei termice în sistem centralizat. Acesta rămâne neschimbat, însă cei care nu-și pot permite prețul gigacaloriei, pot solicita ajutoare la încălzire.

Scris de 
 pe data 
1 februarie, 2018

În luna octombrie 2017, Consiliul Local aproba o hotărâre potrivit căreia abonații RADET trebuie să plătească 214,96 lei/Mwh (ecxhivalentul a 250 de lei/Gcal) în acest sezon rece. Pentru a beneficia de sprijinul pentru încălzire, venitul pentru fiecare membru de familie nu trebuie să depășească 786 de lei, în cazul celor care utilizează energie termică în sistem centralizat.

Dosarele de solicitare a ajutoarelor trebuie să cuprindă actele de identitate ale membrilor familiei, o adeverinţă eliberată de către asociaţia de locatari și, dacă este cazul, certificatele de naștere ale copiilor sub 14 ani, certificatul de căsătorie sau hotărârea de divorț ori alte documente solicitate.

De asemenea, dosarele trebuie să includă și documente care să dovedească veniturile, cum sunt adeverința de salariat, talonul de șomaj, pensie, alocație pentru copii sau indemnizație, precum și o adeverinţă de venit eliberată de Administraţia Finanţelor Publice pentru anul 2016, în care sunt precizate toate veniturile membrilor adulţi. De asemenea, dacă solicitați ajutoare de încălzire, trebuie să includeți în dosar și actul locuinței (act de proprietate, închiriere, moștenire etc.).

Cei care îndeplinesc toate condițiile trebuie să își depună solicitările până în data de 20 a fiecărei luni. Constănțenii care utilizează energie termică în sistem centralizat pot depune cererile la Clubul de Pensionari din strada Zorelelor (cartierul Faleză Nord, zona Delfinariu). Dosarele de solicitare pot fi depuse de luni până vineri, între orele 9.00 și 13.00. Pentru orice nelămuriri, persoanele interesate pot apela numele de telefon menționate mai sus sau pot trimite e-mail pe adresa ajutoareincalzire@spas-ct.ro

Reamintim că informații referitoare la Formularul de cerere și declarație pe propria răspundere, condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței, actele necesare în vederea acordării acestui ajutor, termenele și condițiile de depunere a cererilor și declarațiilor pe propria răspundere se găsesc pe site-ul www.primaria-constanta.ro/spas”, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

Actualitate