Aflat în administrarea Consiliului Județean Constanța, noul centru, denumit oficial Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” este, în sfârșit, gata de inaugurare.

Astfel, noul proiect va avea deschiderea oficială vineri, 20 aprilie, la ora 11.00, la adresa de pe Bulevardul Ferdinand, nr. 56, iar la eveniment poate participa orice constănțean care dorește să vadă de ce le-a luat autorităților atât de mult pentru a finaliza și preda această lucrare.

În ultima promisiune de inaugurare, președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu anunța că centrul va fi deschis oficial în luna februarie a acestui an, însă evenimentul a fost amânat. La fel, în luna februarie a anului 2017, același Horia Țuțuianu anunța că centrul va fi deschis în luna martie a anului respectiv. De asemenea, alte promisiuni inaugurare au mai fost făcute pentru iarna anului 2016.

Reamintim că lucrările de renovare şi reabilitare la fostul cinematograf Republica din Constanța au început în anul 2013, având plan de finalizare până la 1 iunie 2015. Valoarea totală a lucrărilor a fost de aproximativ 11 milioane de lei.

Potrivit datelor publicare pe site-ul oficial al instituției, capacitatea structurii reabilitate atinge o valoare de 700 de locuri. Conform contractului de finanțare, în cadrul imobilului reabilitat vor fi organizate serbări școlare, spectacole de teatru, proiecții de film, cinema, dans, prezentări de modă, conferințe, dezbateri pe teme comunitare, activități de consultare publică, conferințe de presa.

În cele două spații expoziționale situate la parter, vor fi expuse lucrări de pictură, grafică, sculptură, se vor amenaja săli de atelier sau laborator, fiecare cu capacitate de aproximativ 20 de persoane.

Cursurile care se au în vedere a fi organizate în cadrul centrului au caracter extrașcolar: pictură, modelaj, foto-video, dans, actorie, muzică, origami, ikebana, istorie, artă teatrală, proiecție film etc. În cadrul centrului se pot organiza în principal în weekenduri, dar și cu ocazia diferitelor sărbători sau evenimente, spectacole, proiecții de film, parade de modă, etc.

 

(Visited 2.012 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.