După ce a ințiat un proiect de hotărâre pentru dublarea tarifului gigacaloriei, primarul Vergil Chițac a pus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de azi un nou proiect: stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021-31.03.2022, în municipiul Constanța.

Practic, Chițac propune ca subvenția să se acorde doar pentru o anumită cantitate de energie termică, restul ce depășește acest prag urmând să fie achitată la tariful întreg.

Astfel, tariful propus pentru o gigacalorie este de 300 lei, o majorare cu 50 lei față de anul trecut. Tariful se aplică doar celor care reușesc să se încadreze în următoarele norme de consum:

Cine depășește aceste praguri, va plăti diferența la tariful întreg, adică 1.034 de lei/gigacalorie.

Spre exemplu, dacă la un apartament cu 2 camere veți avea în luna noiembrie 2021 un consum de 2 gigacalorii, factura finală pe care o veți avea de plătit va fi de 1.334 lei. Iarna trecută, pentru același consum ați fi plătit 500 lei.

Ce își propune primarul Vergil Chițac cu acest sistem? Să livreze populației o cantitate mai mică de energie termică mai mică față de anul trecut, dar să obțină încasări mai mari.

Așadar, începând din această toamnă, căldura nu va mai fi la discreție în apartamentele constănțenilor. Pentru fiecare gigacalorie în plus, cetățenii vor plăti 1.034 lei, asta deși anul trecut gigacaloria costa sub 600 lei. Dar, primar nou, tarife noi…

(Visited 2.087 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.