Abia după ce medicii au ieșit în public cu acuzații grave, edilul Constanței a anunțat ieri că va contacta un specialist pentru a face o evaluare privind de ce lucrări ar fi nevoie pentru a redeschide Spitalul.

Medicul Corina Maxim-Mitroi spune că a fost „naivă” să aibă încredere în primarul Chițac, care nu doar că „nu ajută, dar pune și bețe în roate”

Am avut încredere în domnul primar și în echipa lui. Ce naivă am fost… Chiar am crezut ca va da o mâna de ajutor spitalului care i-a salvat, realmente, viața. Dar nu numai că nu ajută dar pune și bețe în roate! Și în timpul ăsta, mor constănțenii iar peste 200 de angajati nu știu ce vor face de luna viitoare. Numai promisiuni și vorbe în vânt.
Nu a avut curajul, nici măcar sa desemneze un manager interimar…să-și asume numirea unui manager!

Iar cei care sunt interimari la conducere, fac hârtii peste hârtii și memorii, să se miște ceva! Dar nimic nu se mișcă.

Sunt sigură că ar fi mulți oameni de bine care ar vrea să se implice în refacerea instalației electrice a spitalului care e afectat de incendiu doar într-o mică parte a lui, dar nici măcar nu suntem lăsați!

Și dacă am reintra în normal, nu ar mai aștepta, zilnic, peste 50 de oameni în UPU (n.r. Unitatea de primiri-urgențe de la Spitalul Județean Constanța), un pat de spital. Blocurile în Mamaia Nord se ridica în câteva luni, Constanța nu e în stare să-și renoveze singurul spital de infecțioase?! Al cui e interesul ca el să se desființeze?”, a postat pe Facebook doctor Corina Mitroi-Maxim.

Reamintim că dr. Corina Mitroi-Maxim este unul dintre medicii care în primăvara anului trecut i-a atrat de COVID chiar pe primarul Vergil Chițac și familia sa.

În urma acestei reacții și la aproape 3 săptămâni de la incendiul care a distrus secția ATI, primarul Vergil Chițac și-a amintit că ar trebui să facă ceva. Adică să discute și să se caută un specialist care să îi spună ce trebuie să facă în perioada următoare.

„Mâine voi avea o discuție cu managerul interimar al Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Claudia Cambrea. Voi exprima disponibilitatea Primăriei de a aloca fonduri pentru deschiderea părții neafectate a spitalului, pentru că înțelegem urgența și necesitatea unor paturi suplimentare.

De asemenea, vom contacta un specialist în vederea efectuării unei evaluări care să ne arate ce să achiziționăm și ce categorii de lucrări trebuie să facem. Însă voi avea nevoie și de o decizie a Consiliului de Administrație al spitalului, dacă se va considera că aceasta este calea de acțiune”, a anunțat pe Facebook primarul Vergil Chițac.

(Visited 1.805 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.