Constanța

Chițac anunță că va construi o nouă stradă în Constanța; va lega b-dul Aurel Vlaicu de Soveja

Primarul Vergil Chițac a anunțat că se va construi o nouă stradă în municipiul Constanța, care va conecta b-dul Aurel Vlaicu cu strada Soveja. Noua arteră va fi paralelă cu străzile Baba Novac și Ștefăniță Vodă.

Scris de 
 pe data 
5 august, 2022

Proiectul este însă unul mult mai vechi și nu a putut fi niciodată materializat deoarece terenurile necesare pentru construirea drumulurilor sunt proprietatea MApN. Și, până acum, nu a vrut să le cedeze.

„Am avut o întâlnire foarte productivă pentru Constanța cu domnul ministru Vasile Dîncu și cu oficiali ai Ministerului Apărării Naționale. Am convenit realizarea proiectului de infrastructură rutieră ce vizează prelungirea străzii Barbu Șt. Delavrancea, în paralel cu străzile Baba Novac și Ștefăniță Vodă, investiție care necesită avizarea traversării mai multor terenuri aflate în administrarea MAPN”, a declarat Vergil Chițac..

Noua arteră va contribui la fluidizarea traficului între cartierele Tomis Nord, Inel I, Compozitori, Coiciu, Anadalchioi și Tomis 3 și va reprezenta o legătură suplimentară între strada Soveja și bd. Aurel Vlaicu, degrevând traficul de pe Baba Novac și Ștefăniță Vodă.

„Acesta este un proiect mai vechi, care trenează de peste 6 ani din diverse blocaje birocratice. Urmează ca aparatul de specialitate din Primărie, alături de reprezentanții MAPN, să efectueze mai multe vizite și ședințe de lucru pentru a stabili traseul exact și detaliile tehnice ce vor sta la baza proiectului”, a mai precizat primarul Constanței.

Actualitate